Empo TV

Vinterens idrettsfest avholdes denne uka:

Klart for Norgeslekene på Lillehammer

21. - 24. mars 2024 arrangeres historiens første Norgesleker, en nasjonal konkurransearena for utøvere med utviklingshemming. Vertsbyen Lillehammer, sammen med Olympiaparken, er klare til å ta imot flere hundre utøvere til en heidundrende idrettsfest uka før påske. Vi i Empo Media kommer til å være tilstede og lage innslag og rapportere for TV BRA!

Publisert:

Sist oppdatert: 20.03.2024 kl 11:57

Norgesleker er ikke bare en konkurranse – det er et signalarrangement og et samarbeidsprosjekt mellom hele idrettsorganisasjonen. Årets arrangører er Norges idrettsforbund, Skiforbundet, Skøyteforbundet, Friidrettsforbundet, Klatreforbundet og Bandyforbundet.

Sammen håper vi å kunne å skape et arrangement hvor utøvere med utviklingshemming får en mulighet til å konkurrere, få nye venner og oppleve idrettsglede. Idretten er fantastisk på så mange måter, og en arena der mange opplever en trygghet og en mestring de ikke får andre steder. Det sier prosjektleder for Norgesleker, Anette Borge.

Norgesleker 2024 vil huse konkurranser i seks spennende idretter, som skal foregå i Olympiaparken, Birkebeineren skistadion, Kanthaugen og på Hamar. I tillegg til konkurransene, skal det gjøres litt ekstra stas på utøverne med egen bankett med festmiddag og disco på lørdagen. Det er heller ikke tilfeldig at Norgesleker er lagt til denne uka i mars. Arrangementet foregår samtidig med NM på ski og NM-veka.

Idrettspresident Zaineb Al-Samarai får ikke fullrost satsningen på utviklingshemmede nok. Selv startet hun sin rolle som idrettspresident med å besøke Special Olympics Word Games i Berlin i juni 2023.

- Det var en fantastisk opplevelse og en idrettsglede jeg ikke ha sett maken til. Man blir rett og slett stolt. Nå oppfordrer hun utøvere til å ta del i den historiske begivenheten på Lillehammer.

Les mer:

Klart for vinterens idrettsfest for utøvere med utviklingshemming

Kilde: Idrettsforbundet.no

#NorgeslekeneVis flere