Empo TV
Foto: PxHere, illustrerende bilde

Foto: PxHere, illustrerende bilde

Mer teknologi kan løse problemene i helsesektoren

NHO og NSF med beskjed til regjeringen

Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) og Sykepleierforbundet (NSF) mener at flere teknologi-investeringer vil gjøre det lettere å takle eldrebølgen og bemanningsutfordringene. De to organisasjonene mener at regjeringen ikke bidrar med nok penger på dette feltet.

Publisert:

Sist oppdatert: 16.03.2023 kl 08:46

Befolkningen blir eldre og får mer komplekse helseutfordringer. Samtidig øker mangelen på helsepersonell. For å beholde og rekruttere så må belastningen på de ansatte ned. Teknologi og innovasjon er nødvendig verktøy for å få det til, sier NSFs forbundsleder, Lill Sverresdatter Larsen, i en pressemelding som er sendt ut i fellesskap av NSF og NHO.

Organisasjonene viser til Helsepersonellkommisjonen som slår fast at det kommer til å bli færre helseansatte per pasient. - Det er et politisk ansvar å sørge for ressursene som trengs. Å satse på teknologi vil kunne gi befolkningen tilgang på riktig kompetanse på en kostnadseffektiv måte, sier Larsen videre. Og ifølge NHO-leder Ole Erik Almlid kan såkalt velferdsteknologi gjøre det enklere for helsepersonell å gjøre oppgaver som kun mennesker kan gjøre. - Eldrebølgen venter ikke. Helse-Norge må kle seg i digital rustning for å møte utfordringene og gi pasientene hjelpen de trenger, sier Almlid i pressemeldingen.

Les hele saken: Mer teknologi kan løse bemanningsproblemer

Kilde: handikapnytt.no