Empo TV

Idrettsgalla-fest på Hamar

Ledes av Nicolay Ramm

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Lørdag 7. januar neste år er det klart for den 22. utgaven av Idrettsgallaen, som skal foregå i CC Amfi på Hamar. Prisutdelingen kommer til å bli ledet av sportsprogramleder og artist Nicolay Ramm.

Publisert:

Sist oppdatert: 03.01.2023 kl 13:59

Både i 2021 og i år var Idrettsgallaen preget av koronapandemien, dvs. at det ikke var så mange personer til stede på gallaen. Men når flomlyset går på i CC Amfi 7. januar kan publikum igjen sitte på tribunene. - Det er fryktelig stas å få lov til å lede Idrettsgallaen alene! På en måte tenker jeg at jeg har tatt meg fullstendig vann over hodet, at dette kan gå virkelig galt og at NRK har gjort en gigatabbe ved å gi meg sjansen. På den andre siden tenker jeg at jeg faktisk har blitt en erfaren programleder som har gjort dette showet to ganger før, og skal få det til uten problemer. Så det er litt todelt, sier Ramm til NRK. Tidligere har han ledet Idrettsgalla-sendingene for 2019 og 2020, og i 2016 edet han gallaens vorspielsending. Ramm er også kjent fra sportshumor-serien "Helt Ramm", og i 2022 hadde han hovedrollen i NRKs komiserie "Olympiatroppen".

Under Idrettsgallaen 2023 skal det deles ut priser i 12 kategorier. Blant de 12 prisene finner vi Årets navn, som skal stemmes frem av TV-seerne, samt en hederspris. Hvem som er nominert til de ulike prisene vil ikke bli klart før ved årsskiftet, og Ramm mener at kampen om krystallkule-trofeene blir tøffere enn noen gang tidligere. - For et år, da! 2022 har jo vært helt ellevilt sett med norske øyne. 16 OL-gull i Beijing, vi har superstjerner i verdensidrettene golf, tennis, fotball, volleyball og friidrett. Vi er faktisk verdens beste idrettsnasjon i forhold til innbyggertall. Det er SÅ mye å feire, sier Ramm.

En TV-sendt festforestilling har godt av litt musikk, og også neste år vil kjente artister stikke innom Idrettsgallaen. Hvem dette blir, vil bli kjent senere. - Innholdet i showet er under planlegging nå. Men at det blir severdig, er helt sikkert, lover Ramm.

Som nevnt skal vinneren av Årets Navn-prisen stemmes frem av seerne, og her er de 17 kandidatene (idrett i parentes):

1. Ada Stolsmo Hegerberg (fotball)
2. Birgit Skarstein (para-roing)
3. Birk Ruud (freeski)
4. Casper Ruud (tennis)
5. Erling Braut Haaland (fotball)
6. Håndballjentene (håndball)
7. Jakob Ingebrigtsen (friidrett)
8. Jarl Magnus Riiber (kombinert)
9. Jesper Saltvik Pedersen (para-alpint)
10. Johannes Høsflot Klæbo (langrenn)
11. Johannes Thingnes Bø (skiskyting)
12. Kristian Blummenfelt (triatlon)
13. Magnus Carlsen (sjakk)
14. Marius Lindvik (hopp)
15. Marte Olsbu Røiseland (skiskyting)
16. Therese Johaug (langrenn)
17. Viktor Hovland (golf)

Les hele saken: Nicolay Ramm leder Idrettsgallaen

Kilde: nrk.no, idrettsgalla