Empo TV
Narvik får alpin-VM 2029
 Foto: PxHere

Narvik får alpin-VM 2029 Foto: PxHere

Narvik fikk alpint-VM i 2029

Første gang at alpint-VM arrangeres i Norge

Tirsdag kveld ble det klart at Norge og Narvik skal arrangere verdensmesterskapet i alpint i 2029. Beslutningen ble fattet under det internasjonale skiforbundet (FIS)s konferanse i Reykjavik, og dermed er det duket for det første alpint-VM på norsk jord gjennom tidene.

Publisert:

Sist oppdatert: 06.06.2024 kl 11:03

- Dette er en fantastisk dag for norsk skisport og for Nord-Norge. Vi er forberedt på å være en bra arrangørby for mesterskapet. Dette betyr mye for nordmenn og vinteridretten i Norge, sa Narviks ordfører, Rune Edvarsen, til NRK. Han roste også konkurrentene: - Tusen takk til konkurrentene våre, Andorra og Val Gardena. Dere var veldig gode. Vi elsker dere, men vi kom først og dere ble nummer to.

Dette var andre gang som Narvik søkte om å få alpint-VM. I 2022 nådde de ikke opp, og alpint-VM i 2027 gikk til Crans Montana i Sveits. For å samle støtte til søknaden kom idrettsstjernene Thor Hushovd (sykkel), Kjetil André Aamodt (alpint) og Ragnhild Mowinckel (alpint) med på laget, og etter avgjørelsen var det en rørt Hushovd som snakket med pressen. - Det er mye følelser akkurat nå. Nå dro vi det i land, og jeg er ekstremt stolt av alle som har vært involvert. Det har vært en fantastisk reise, og jeg gleder meg til alpin-VM i Narvik i 2029, og la til: - Det har vært to lange år. Jeg har vært ekstremt mye på reisefot for å møte medlemmene i FIS. Men det har vært en god og ryddig prosess. Nå er det Norges tur, og Narvik fikk det fordi vi har et unikt fjell og en unik arena.

Les hele saken:
Narvik får alpin-VM i 2029: – Nå er det Norges tur
Kilde: nrk.no

Hør nyhet:

Nøkkelord