Empo TV
Illustrasjonsfoto
 Foto: PxHere

Illustrasjonsfoto Foto: PxHere

Fantastisk prestasjon med norsk VM gull i paracurling

Det norske paracurling landsla anført av skip Jostein Stordahl, vant 6-2 over Canada i finalen og ble verdensmester i sørkoreanske Gangneung natt til lørdag. Det norske laget sikret sitt fjerde VM gull i historien. Norge ligger nå på toppen av medaljestatistikken og gikk forbi stornasjonene Kina, Canada og Russland, skriver NTB.

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2024 kl 14:17

Norges paracurlinglandslag fikk en strålende start på mesterskapet i Korea , feide tre nasjoner av banen, og så ut til å være ustoppelige. Likevel, sport er uforutsigbar, og det norske laget opplevde nok en gang hvor fort det kan snu. Etter å ha tapt mot Estland, Latvia og Italia, måtte de ta seg tid til å revurdere strategien. Denne perioden av refleksjon resulterte til slutt i en imponerende comeback-historie som førte dem til VM-gull.

– Vi fikk jo en veldig bra start med tre seire etterfulgt av tre tap. Så nå måtte vi bare gi full gass å stå på videre. Noe som vi klarte veldig veldig bra... Etter at vi slo Kina i semifinalen visste vi at om vi fortsatte det gode spillet mot Canada så var alt mulig. Og vi spilte nok vår beste kamp noen gang mot Canada i finalen, forteller veteranen Ole Fredrik Syversen. Syversen hadde sin niende VM deltakelse og andre VM gull, sist gang tilbake i 2017.

I tillegg til Syversen og skip Jostein Stordahl utgjorde Geir Arne Skogstad, Mia Larsen Sveberg og Ingrid Djupskås resten av de norske gullaget.

Les mer:
Norsk VM gull i paracurling

Kilde: NTB

Nøkkelord