Empo TV

Kortnytt mandag 18. januar 2020

Under følger noen nyheter fra den siste tiden, og vi starter i USA.

Publisert:

Feilinformasjon om USA-valget har gått ned

Fredag 8. januar ble USAs avtroppende president, Donald Trump, stengt ute fra Twitter, og siden da har flere andre nettsamfunn kvittet seg med både Trump og flere av støttespillerne hans. Nå kan analysefirmaet Zignal Lab meddele at mengden feilinformasjon om USA-valget har gått ned med 73 prosent, og de faktiske tallene viser at antallet ganger feilinfo var en del av samtalene på et utvalg sider gikk fra 2,5 millioner til under 700 000. I tillegg har Twitter stengt 70 000 profiler som hadde forbindelser til de grunnløse konspirasjonsteoriene som har blitt spredd av Quanon-tilhengerne.

Les hele saken: Analysefirma: Feilinformasjonen om USA-valget har stupt – VG

Ukas nye MGP-finalister er sluppet

Kl. 8.00 mandag morgen ble finalistene for delfinale nr. 2 i Melodi Grand Prix 2021 sluppet, og blent de 4 deltakerne finner vi to veteraner - en ung og en gammel.

  1. Raylee - "Hero"

Raylee Charlotte Kristiansen (23) kommer fra Tromøya utenfor Arendal. I 2015 debuterte hun i Melodi Grand Prix med låta "Louder", og 5 år senere var hun med igjen, med et bidrag som het "Wild".

2. Maria Solheim - "Nordlyset"

38-årige Maria Solheim kommer fra Øksnes i Nordland, og debuterer i Melodi Grand Prix. Solheims karriere begynte i 2001, da debutplaten hennes "Barefoot" ble sluppet, og siden har hun stått bak - og deltatt på - en rekke utgivelser. "Nordlyset" er, sammen med bidragene til TIX og Stavangerkameratene, de foreløpige bidragene som fremføres på norsk.

3. Daniel Owen - "Psycho"

I 2011 danset Daniel Johansen Elmrhari fra Ellingsrud seg til topps i Norske Talenter, og i årenes løp skulle han bla. opptre på VG-lista. - Låten heter "Psycho", og handler om følelsen en forelskelse kan gi deg. Man kan overtenke ulike scenarioer og føle seg litt som en psykopat, sier den nå 21 år gamle Daniel Owen til NRK.

4. Ketil Stokkan - "My Life is OK"

Ketil Stokkan (64) er det vi kan kalle en sann MGP-veteran. I 1983 kommer Stokkan på 2. plass med låta "Samme charmeur" i den norske MGP-finalen, og i 1986 går han til topps med sangen "Romeo", som kommer på 12. plass under Eurovision Song Contest i Bergen. I 1990 vinner Stokkan på ny Melodi Grand Prix med "Brandenburger Tor", som kommer på 21.-plass under ESC i den jugoslaviske byen Zagreb*

  • Er i dag en del av Kroatia).

Les hele saken: Her er artistene i MGP 2021 – MGP (nrk.no)

Kilde: nrk.no

Publisert av Anders Teslo