Empo TV

Regjeringen med økonomisk styrking av oppkjøringen til Tokyo-Paralympics

Mellom 24. august og 5. september i år skal funksjonshemmede fra klodens 5 kontinenter konkurrere i de 16. paralympiske sommerlekene. Nå bidrar den norske regjeringen med 15 millioner i støtte til den norske troppen.

Publisert:

Totalt skal det brukes 35 millioner på å sikre utøvernes forberedelser og rammevilkår, og Birgit Skarstein, som skal delta i roing, er fornøyd med regjeringens støtte. - Det har vært en spesiell og ganske krevende oppkjøring til OL og Paralympics i Tokyo, sier hun i en pressemelding som Norges idrettsforbund har sendt ut. Hun legger til: - I tillegg til å få et ekstra år med forberedelser grunnet utsettelsen av lekene, har landslagene hatt mange ekstra utgifter til bl.a. koronahåndtering, omorganisering og smittevern. Å få disse midlene gjør nå oppløpssiden litt mer forutsigbar, så vi i alle fall vet at vi kommer oss til startstreken i Tokyo. Det er lettende.

- OL- og PL-troppen er våre idrettshelter. Etter et langt, grusomt koronaår gleder vi oss til å se dem representere Norge i Tokyo, og vi håper norske utøvere tar mange medaljer. Utsatt OL/PL har medført høye kostnader for enkelte idrettsutøvere og for Olympiatoppen, sier kulturminister Abid Q. Raja (V). Han gikk tidligere i år ut og mente at Norges Idrettsforbunds beslutning om å ikke la Paralympics-utøverne få ta del i regjeringens idrettsstøtte var i strid med likestillingsprinsippene, og i etterkant kom Norges Idrettsforbund med en beklagelse.

Les hele saken: Handikapnytt

Kilde: handikapnytt.no, wikipedia.org

Publisert av: Anders Teslo