Empo TV

Spillhøsten 2023

Nytt og nygammelt på høstens spillmeny

Illustrerende bilde
 Foto: Pxhere

Illustrerende bilde Foto: Pxhere

Sommeren er over oss, og selv om mange av oss skal bade og sole seg, kan det være fint å tilbringe kveldene (eller dager hvor det regner) med et bra dataspill. Her er 6 spill som lanseres til høsten, samt 2 spill som lanseres i juli.

Publisert:

I 2002 kom det første "Pikmin"-spillet til Nintendo GameCube, og siden har det kommet to oppfølgere: "Pikmin 2" (GameCube, 2004), "Pikmin 3" (Wii U, 2013) og "Hey! Pikmin" (Nintendo 3DS, 2017). Nå er det klart for det 5. konsollspillet i serien, nemlig "Pikmin 4", som lanseres til Nintendo Switch fredag 21. juli. Pikmin-spillene går ut på å styre en flokk plantelignende figurer som kalles Pikmin for å samle inn gjenstander. Man må også unngå faremomenter og sloss mot fiender. Fredag 22. september slippes også de to første Pikmin-spillene til Nintendo Switch, under navnet "Pikmin 1 + 2 HD".

Siden debuten i 2002 har lombaxen* Ratchet og robotvennen hans, Clank, reddet universet en rekke ganger. I 2021 ble Playstation-duoens nyeste eventyr, "Ratchet & Clank: Rift Apart" sluppet til Playstation 5, og det er dette spillet som slippes på nytt til PC onsdag 26. juli. I "Rift Apart" må Ratchet og Clank ikke bare redde universet - de må også redde ulike dimensjoner, og da er det godt at to nye helter - lombaxjenta Rivet og roboten Kit - kommer på banen som spillbare figurer. "Ratchet & Clanck: Rift Apart" lanseres med norsk tale, og aldersgrensen er 7 år.

  • Et slags katteaktig romvesen

Romfartspillet "Starfield" skulle egentlig ha vært lansert i fjor, men onsdag 6. september kan du endelig begi deg ut på "Skyrim"-skaperen Bethesdas nye kjempespill. Her kan du utforske planeter, designe din egen spillfigur, og lage romskip. "Starfield slippes til XBOX Series X/S og PC, og spillets aldersgrense er 18 år.

Fredag 6. oktober vender Detective Pikachu - som er veldig glad i å drikke kaffe - tilbake, i Nintendo Switch-spillet "Detective Pikachu Returns". Spillet er en oppfølger til Nintendo 3DS-spillet "Detective Pikachu" fra 2016, og foregår i storbyen Ryme City.

"Assasin's Creed"-spillene, som har blitt utgitt siden 2007, foregår i ulike historiske settinger (den italienske renessansen, den franske revolusjonen, 1. verdenskrig, osv.) og i seriens 13. hovedspill, "Assassin's Creed Mirage", reiser vi Bagdad i det 9. århundre. Spillet følger Basim Ibn Ishaq, en karakter som ble introdusert i "Assassin's Creed Valhalla". "Assassin's Creed Mirage" vil bli sluppet til Playstation 4, Playstation 5, XBOX One, XBOX Series X/S og Amazon Luna, og spillet vil antagelig få 18-årsgrense. Lanseringsdato: Torsdag 12. oktober.

Fredag 20. oktober er New Yorks to Spider-Men klar for nye eventyr i "Spider-Man 2", som kun slippes til Playstation 5. Denne gangen kan du veksle mellom å spille som Peter Parker og Miles Morales, og spillets aldersgrense blir antagelig 16 år.

Denne høsten kommer det et nytt og et nygammelt Mario-spill til Nintendo Switch! Først ut er 2D-spillet "Super Mario Bros Wonder", som lanseres fredag 20. oktober. I tillegg til nye brett og ferdigheter, kan du - i tillegg til Mario - spille som Luigi, prinsesse Peach, prinsesse Daisy, Toad og Yoshi. En måned senere, fredag 17. november, kommer rollespill-eventyret "Super-Mario RPG", som er en oppusset versjon av et spill som ble gitt ut på Super-Nintendo i Japan og Nord-Amerika i 1996.

Kilde: gamereactor.no, en.wikipedia.org, platekompaniet.no