Empo TV
Med ledsagerbeviset kan du ha med deg ledsager på arrangementer, kino, fornøyelsesparker og annet.
 Foto: PxHere

Med ledsagerbeviset kan du ha med deg ledsager på arrangementer, kino, fornøyelsesparker og annet. Foto: PxHere

Ledsagerbeviset blir digitalt

Ordningen trer i kraft til høsten

I mange år har Ledsagerbeviset bare eksistert som fysisk kort. Men til høsten blir det en forandring på dette, for da kan du få ledsagerbeviset på telefonen.

Publisert:

- Det er bra at Oslo får digitalt ledsagerbevis, sier Ingvild Grimstad, og viser fram sitt eget ledsagerbevis. Det er laminert, dvs. at det er trukket plastikk over selve kortet, som er av papir. - Dette er lett å glemme, det går lett i stykker og er lett å forfalske, sier hun videre.

Det er Kommunesektorens organisasjon (KS) som har tatt initiativ til å innføre digitalt ledsagerbevis, som pr. 7.6.2024 har blitt innført av 56 kommuner. Nå har Oslo kommune bestemt seg for å bli med på ordningen. - Vi ønsker å gjøre hverdagen enklere for folk, sier varaordfører Julianne Ofstad, som i sakens anledning dro til Klingenberg kino i Oslo sentrum, sammen med helsebyråd Salima Andreas Korkunc (Høyre) og bystyrerepresentant Øyvind Håbrekke (KrF). Mens Korcunc vil gjøre livet så enkelt som mulig for funksjonshemmede, vil Håbrekke gjøre det enkelt å være ledsager. Og alle tre er enige om at digitalt ledsagerbevis er en god ting.

Oslo kommune vil bruke 430.000 kr. på digitalt ledsagerbevis. Av disse vil 230.000 brukes på innføring av bevisene, mens tilpasninger til den enkelte bydel vil komme på 200.000. På denne måten kan funksjonshemmede og utviklingshemmede i Oslo f.o.m. kommende høst vise frem telefonen i døra til kinoen eller konsertsalen, istedenfor å plukke frem et kort fra lommeboka. De som i dag har ledsagerbevis, vil få beskjed fra bydelen som de bor i når det digitale ledsagerbeviset deres er klart til bruk.

Lederen i Norges Handikapforbund Oslo, Karl Haakon Sævold, mener at løsningen med digitalt ledsagerbevis blir tilgjengelig kjapt og at flest mulig kommuner tar i bruk ordningen så fort som mulig. - Det er bra og et viktig fremskritt. Digitalt ledsagerbevis vil gjøre hverdagen enklere for mange, sier Sævold, og fortsetter: - Det digitale ledsagerbeviset vil alltid være for hånden, det blir ikke slitt, fillete eller forsvinner. Digitale bevis er selvsagt praktisk for den som bruker beviset og gjør også saksbehandlingen smidigere for kommunene.

Les hele saken:
Ledsagerbeviset blir digitalt

Kilde: handikapnytt.no

Nøkkelord

#ledsagerbevisVis flere