Empo TV

Birgit Skarstein ble hedret av sanitetskvinnene

Idrettsutøver Birgit Skarstein ble i helgen tildelt Norske Kvinners Sanitetsforenings (NKS) hederspris, Fredrikkeprisen. Hun får den for hennes arbeid for å fremme mangfold, menneskers muligheter og håp selv om forutsetningene er ulike, og prispengene har Skarstein bestemt at skal gå til Sunnaasstiftelsen.

Publisert:

- Ved å gi Fredrikkeprisen til Birgit Skarstein ønsker vi å hedre en person som har bidratt til et mer åpent og mangfoldig samfunn, og som til tross for å ha møtt både motstand og hets har svart med kjærlighet og godhet, sier Ellen-Sofie Egeland, organisasjonsleder for NKS, i en pressemelding. Fredrikkeprisen er oppkalt etter Fredrikke Marie Qvam (1843-1938), som sammen med 100 andre kvinner grunnla Norske kvinners sanitetsforening 26. februar 1896. Foreningen fyller dermed 125 år i år.

I pressemeldingen kommer Egeland inn på at Skarstein er en rollemodell for barn og unge gjennom sitt arbeid som idrettsutøver, sosial entreprenør og samfunnsprofil. - Prisvinneren har selv vært utsatt for en alvorlig hendelse i livet, og har uttalt at hun i arbeidet med å finne seg selv ikke fant noen rollemodeller å se til, men måtte finne sin egen måte å komme tilbake til samfunnet på. Det har vært et uttalt mål for henne å bidra til å gjøre det lettere å være annerledes både fysisk og sosialt, og skape et inkluderende samfunn der alle kan bidra på sine premisser. Og det har hun definitivt fått til, sier NKS-lederen videre. Fredrikkeprisen deles i år ut for 21. gang.

- Jeg er så takknemlig og glad over å få prisen, og ikke minst rørt over at dere trekker frem viktigheten av et mangfoldig samfunn. Det at vi er forskjellige gjør oss sterke, sier Skarstein, som fortsetter: - Vi trenger hverandre, og vi har det bedre når vi er en del av et fellesskap. Derfor er det så viktig med foreninger som Norske Kvinners Sanitetsforening, og alle de som står rundt. Om prispengene sier hun: - Jeg ønsker å gi prispengene på 100 000 kroner til Sunnaasstiftelsen, og deres arbeid for kvinnehelse og for folk som har fått en ryggmargsskade. Det er kjempeviktig for å tilrettelegge, for jo mer vi vet jo lettere er det å bedre helse og livskvalitet for for de kvinnene.

Les hele saken: Handikapnytt

Kilde: Handikapnytt.no

Publisert av: Anders Teslo