Empo TV

"Gigantene" kommer...

Starter på NRK 1 tirsdag 16. april

Laget ledes og trenes av tidligere landslagsspiller og utenlandsproff Ole Martin Årst.
 Foto: Teddy TV/NRK

Laget ledes og trenes av tidligere landslagsspiller og utenlandsproff Ole Martin Årst. Foto: Teddy TV/NRK

Sommeren 2023 ble World Dwarf Games, et idrettsmesterskap for kortvokste, arrangert i Köln. Som en del av arrangementet ble det arrangert et fotball-VM for kortvokste, der Norge var representert for første gang. Nå får vi være vitne til landslagets forberedelser i den nye NRK-serien "Gigantene".

Publisert:

- Det har vært helt fantastisk å få muligheten til å være med på dette laget. Jeg føler meg så heldig og takknemlig. Det å kunne spille fotball med andre mennesker på samme nivå gjør det mulig for meg og de andre å føle på mestring og tilhørighet. Vi har alle utfordret oss selv på hver vår måte, sier Miriam Jasmin Vik (21), som er en av de 11 spillerne som vi får møte i serien. For noen av spillerne var det første møtet med medspillerne det første møtet noensinne med en fotball. Noen av spillerne hadde god erfaring, mens andre til måtte legge skoene på hylla fordi idretten ikke var tilpasset dem. - Det har vært veldig fint å være med på dette prosjektet. Jeg ble veldig spent etter at jeg takket ja til å delta, men det viste seg å være både kult og lærerikt. Det var stort å representere Norge, men det var like moro å bli kjent med nye folk. Ikke minst å se at det er kortvokste rundt omkring i verden som trener for å bli best, sier Geir Atle Apeland (24), som også medvirker i serien.

Fotballandslaget for kortvokste trenes av tidligere landslagsspiller og utenlandsproff Ole Martin Årst. Han visste ikke så mye om diagnosen kortvokst før han fikk trenerjobben, og det har gjort hans tid med landslaget til en helt spesiell opplevelse. - Det har gitt meg enormt mye å få være med på dette. Det å bli kjent med spillernes utfordringer og og diagnoser har vært veldig lærerikt og interessant. Det at vi sammen har fokusert på de tingene de kan få til og ikke på begrensningene, har også vært med på å åpne øynene mine for flere ting i livet, sier Årst.

"Gigantene" er et samarbeid mellom NRK, Teddy-TV og Norsk Interesseforening for Kortvokste (NiK). Hele serien på seks episoder legges ut i NRKs nett-TV tirsdag 16. april, og første episode sendes på NRK 1 samme kveld kl. 20:00.

Les hele saken:
Bli kjent med denne historiske gjengen

Kilder: nrk.no/presse, tv.nrk.no

Nøkkelord