Empo TV

Historiske Bodø/Glimt

I 1975 ble de historiske etter at de vant Nord-Norges første tittel i et allnorsk mesterskap. Søndag 22. november 2020 ble Bodø/Glimt historiske ved at klubben vant Eliteserien, etter å ha slått Strømsgodset på Marienlyst stadion i Drammen.

Publisert:

- Det er deilig å komme fra byen som tar første gull til Nord-Norge. Jeg blir litt ekstra stolt fordi det er så stort at alle i Norge unner dem det, sier tidligere Rosenborg-spiller og bodøværing Jahn Ivar "Mini" Jakobsen til NRK. Han legger til: - Det er kanskje bare de mest hardbarkede Tromsø-supporterne som ikke gjør det. Og Jakobsen gleder seg allerede til søndagen: - Tenk deg, slik vi holder på i Norge så skal neste motstander stå æresvakt for ligamesterne. Og på Aspmyra skal Rosenborg stå æresvakt for Glimt. Det er helt herlig sånn som det ble.

Også Ørjan Berg, faren til Glimt-spiller Patrick Berg, tror at Eliteserie-gullet har en større betydning enn bare for Bodø. - Jeg tror det har det. Store idrettsprestasjoner har det. Dette gullet er hele Nord-Norge sitt. Halve laget er herfra og har spilt fotball i Nord-Norge i oppveksten, sier Berg.

Da kampen mellom Bodø/Glimt og Strømsgodset var over søndag kveld, kunne gullfeiringen starte. - Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg er et skikkelig dårlig intervjuobjekt akkurat nå. Jeg er litt tom akkurat nå. Det skal bli godt å sove og gråte litt i kveld, sa Glimt-spiller Ulrik Saltnes. Selv om gullet er i boks, gjenstår det 5 runder i årets Eliteserie, som man planlegger å avslutte lørdag 19. desember. I skrivende stund ser topp 5 slik ut:

  1. Bodø/Glimt - 68 poeng
  2. Molde - 50
  3. Vålerenga - 46
  4. Rosenborg - 45
  5. Odd - 42

Dagens poengrekord i Eliteserien ble satt av Molde i 2014, som endte opp med 71 poeng. Med andre ord trenger Bodø/Glimt kun å vinne én kamp og få uavgjort i en annen for å sette ny rekord. Har de griseflaks, kan de ende opp med 83(!) poeng når sesongen avsluttes, og julen ringes inn.

Les hele saken: Bodø/Glimt ble seriemestere – kronet gullet med seier – NRK Sport – Sportsnyheter, resultater og sendeplan

Kilde: nrk.no/sport, wikipedia

Publisert av: Anders Teslo