Empo TV
Nicolay Ramm skal lede Idrettsgallaen i Trondheim Spektrum 6. januar 2024.
 Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Nicolay Ramm skal lede Idrettsgallaen i Trondheim Spektrum 6. januar 2024. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Klart for Idrettsgalla 2024 fra Trondheim

Nicolay Ramm leder Idrettsgallaen i Trondheim Spektrum lørdag 6. januar

Lørdag 6. januar er det duket for den 23. utgaven av Idrettsgallaen, som for aller første gang skal sendes fra Trondheim. 12 høythengende priser skal finne sine eiere, og for 4. gang er det Nicolay Ramm som er programleder.

Publisert:

Sist oppdatert: 12.01.2024 kl 13:12

Opprinnelig var det meningen at Trondheim Spektrum skulle være vertskap for Idrettsgallaen 2022, men på grunn av koronapandemien måtte konkurransen flyttes til Oslo. Dermed blir det, som tidligere nevnt, første gang at Trondheim er vertskap for Idrettsgallaen, som ble arrangert for første gang i 2002. - Trondheim Spektrum har ry for å være Norges beste sal for store direktesendinger, så jeg gleder meg enormt til å underholde 7000 elleville trøndere og hundretusener av TV-seere der hjemme, sier Nicolay Ramm, som også ledet Idrettsgallaen i 2019, 2020 og 2023. Han legger til: Det er utrolig gøy at Idrettsgallaen endelig har kommet seg til Trøndelag. Jeg forventer et sabla trøkk fra publikum.

Og Ramm kommer ikke alene: Heidi Ruud Ellingsen, Espen Grjotheim, Chris Holsten, Åge Aleksandersen og Sambandet og Sissel Kyrkjebø skal opptre i løpet av sendingen. Sistnevnte kan markere at det i 2024 er 30 år siden hun sang den offisielle sangen for vinter-OL på Lillehammer i 1994, "Se ilden lyse".

Åge Aleksandersen og Sambandet skal opptre på Idrettsgallaen i Trondheim Spektrum 6. januar 2024
 Foto: Marthe A. Vannebo

Åge Aleksandersen og Sambandet skal opptre på Idrettsgallaen i Trondheim Spektrum 6. januar 2024 Foto: Marthe A. Vannebo

Som nevnt skal det deles ut priser i 12 kategorier under Idrettsgallaen i Trondheim, og de nominerte kandidatene vil bli kunngjort ved årsskiftet. En av prisene, Årets navn", er en publikumspris, der seerne, ved hjelp av telefonen, kårer vinneren. Vinnerne i de 11 resterende kategoriene vil bli plukket ut av en jury.

PS. Trondheim Spektrum, som er vertskap for årets Idrettsgalla, har kunnet markere 60-årsdagen sin i 2023. Anlegget har, siden det ble åpnet i 1963, blitt utvidet tre ganger: i 1971, 1988 og 2019. Ved siste utvidelse ble hall A, som Idrettsgallaen skal arrangeres i, tatt i bruk. Hall A kan maksimalt ta 12.000 tilskuere, og egner seg godt til håndballkamper, isshow, konserter, messer og TV-sendinger av stor skala.

Les hele saken på NRK.no:
Idrettsgallaen kommer til Trondheim


Kilde: nrk.no, wikipedia, trondheimspektrum.no