Empo TV
Partileder Arild Hermstad i MDG, her avbildet på sykkel
 Foto: MDG

Partileder Arild Hermstad i MDG, her avbildet på sykkel Foto: MDG

MDG-leder Arild Hermstad fikk utdelt rullestol på landsmøtet

Må sitte i rullestol en hel dag på jobben

Det var Miljøpartiet de Grønnes (MDG) funksjonsnettverk som overrakte partilederen en rullestol, så partilederen selv vil kunne forstå bedre hvordan det er å leve med en funksjonsnedsettelse. I løpet av året skal Arild Hermstad være med funkisnettverket i MDG og tilbringe en dag på jobben i rullestol.

Publisert:

I en pressemelding skriver de at «For MDG er det viktig å fremme mangfold og inkludering av alle personer i samfunnet, og sørge for universell utforming som sikrer alle deltagelse, skriver de.

MDG holdt sitt landsmøte på Fornebu fra 3. til 5. mai. Der ble Grønt Funkisnettverk anerkjent som ett av MDGs tilknyttede nettverk, sammen med blant andre Grønt Kvinnenettverk, Grønt Mangfoldsnettverk og nettverket for Skeiv politikk, De Grønne Glitrende. De fikk også stort nok flertall til å få en fast plass i partiets landsstyre. «Det er vi veldig glade for», sier Suzanne Rødseth til Handikapnytt. Hun er funkispolitisk talsperson i MDG. Landsmøtet behandlet ellers ingen funkispolitiske saker. Om funkisnettverkets gjennomslagskraft i partiet sier hun at de samarbeider godt med Stortingsgruppen allerede. De gir også innspill til det nye stortingsprogrammet som skal vedtas neste år. Det er også andre folkevalgte som har fremmet forslag i samarbied med funkisnettverket, eller bedt dem om råd, sier Suzanne Radseth.

Les hele saken på Handikapnytt:
MDG-leder fikk rullestol
Kilde: Handikapnytt/MDG

Nøkkelord