Empo TV

Menneskerettighetspris til journalistene bak Tolga-saken

Mandag ble det klart at Kulturdepartementets menneskerettspris for 2020 går til VG-journalistene Maria Mikkelsen, Mona Grivi Norman og Frank Hausbø, for deres arbeid med å avdekke den såkalte Tolga-saken.

Publisert:

Tolga-saken handlet om at tre brødre ble fratatt muligheten til å bestemme over deres eget liv, og at de fikk status som utviklingshemmede - noe de i realiteten ikke var. - Journalistene bak saken "Tre brødre på Tolga" har gått til kjernen av hva undersøkende journalistikk skal være, sier kulturminister Abid Raja i en pressemelding fra Kulturdepartementet. Han legger til: - Gjennom grundig og tidkrevende arbeid har de tatt kampen for sårbare enkeltmennesker. De har avdekket grove brudd på grunnleggende menneskerettigheter og omfattende forsømmelse fra offentlige myndigheter. Årets prisvinnere har vist hvordan journalistikken er et verktøy som kan brukes til å grave fram urett og føre til viktige endringer i samfunnet.

Kulturdepartementets menneskerettspris deles ut annethvert år, og gis til journalister som har satt søkelyset på aktuelle menneskerettighetsspørsmål i Norge. Prisen administreres av Medietilsynet.

Les hele saken:

Les hele saken:

Handikapnytt.no: Menneskerettspris til journalistene bak Tolga-saken

Publisert av Anders Teslo