Empo TV

Eurovision-semifinalene ble trukket i Torino

Norge deltar i 1. semifinale

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

10. - 14. mai arrangeres den 66. utgaven av Eurovision Song Contest (ESC) i Torino, og tirsdag gikk startskuddet ved at man fordelte 36 av de 41 deltakerlandene på to semifinaler. Samtidig ble det avholdt en nøkkel-overrekkelse for å markere at ESC har forlatt Rotterdam, og ankommet Torino.

Publisert:

Trekningsseremonien ble ledet av Carolina Di Domenico og Mario Acampa, og etter å ha introdusert seerne for Torinos mange severdigheter, ble de 36 semifinalistene fordelt på hver sin halvdel. Slik ser årets semifinaler ut:

Semifinale 1 - tirsdag 10. mai

Første halvdel:

- Albania
- Bulgaria
- Latvia
- Litauen
- Moldova
- Nederland
- Slovenia
- Sveits
- Ukraina

Andre halvdel

- Østerrike
- Kroatia
- Danmark
- Hellas
- Island
- Norge
- Russland
- Portugal
- Armenia

Semifinale 2 - torsdag 12. mai

Første halvdel

- Australia
- Aserbajdsjan
- Kypros
- Finland
- Georgia
- Israel
- Malta
- San Marino
- Serbia

Andre halvdel

- Belgia
- Tsjekkia
- Estland
- Irland
- Montenegro
- Nord-Makedonia
- Polen
- Romania
- Sverige

I forkant av finalen vil det også blir klart hvilken rekkefølge semifinalistene skal opptre i, og det vil også bli klart hvem som skal lede sendingene.

  • Egentlig deltar det 41 land i Eurovision Song Contest 2022. 5 av de 41 deltakerlandene er nemlig direktekvalifisert for finalen 14. mai: Italia, Tyskland, Storbritannia, Frankrike og Spania. Disse 5 kalles også for "De 5 store", ettersom de bidrar med økonomiske midler til konkurransen, og ettersom Italia også er vertsnasjon, blir det mest sannsynlig 25 land som deltar i finalen, og ikke 26, som det har vært tidligere. Det kan sluttvis nevnes at italienske og franske seere kan stemme i semifinale 1, mens Tyskland, Spania og Storbritannia må vente til semifinale 2.

Les hele saken:
Norge skal konkurrere i første semifinale av Eurovision Song Contest
Kilde: nrk.no, eurovision.tv