Empo TV

Ski-VM vender tilbake på NRK

Omfatter Planica i 2023 og Trondheim 2025

Foto: Lillehammer 2021/Gisle Johnsen

Foto: Lillehammer 2021/Gisle Johnsen

Mandag ble det klart at de neste verdensmesterskapene på ski, som finner sted i 2023 og 2025, igjen blir å se på NRK. Og 2025 blir et ekstra spesielt mesterskap.

Publisert:

- Vi er strålende fornøyd med at VM i nordiske grener blir å se på NRK neste år og i 2025 på hjemmebane i Trondheim. Vi vet at store mesterskap er viktig for alle vintersportfans i Norge, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen til NRK. Avtalen som er inngått går ut på at NRK og Viaplay deler på senderettighetene, slik at man i 2023 (Planica, Slovenia) og 2025 (Trondheim, Norge) kan se kremen av norske utøvere gjøre opp om seieren. - Det er en strålende nyhet for norsk skisport og god nyhet for alle som er glad i skisporten. NRK har en unik erfaring når det gjelder å produsere langrenn, kombinert og hopp. Så nå kan norske TV-seere se frem til nye, store TV-øyeblikk, sier Norges Skiforbunds president, Tove Moe Dyrhaug. Hun legger til: - Det er en gledelig dag både for NRK, TV2 og Viaplay har bevist at de dekker skisport på en kjempefin måte, så dette er en kjempegod nyhet for oss.

NRKs sportsredaktør Egil Sundvor er ikke i tvil om at kanalen kommer til å diske opp med tidenes VM-opplevelse til hele familien. - Det er spesielt gledelig at NRK nå får vise fram VM på hjemmebane i Trondheim i 2025. Vi har det beste laget i alle ledd, og vi kan lage den beste vinterfesten, sier Sundvor. Også rettighetssjefen i NRK, Runar Østmo, er glad for at ski-VM igjen blir å se på NRK. - Vinteridrett er en del av vår felles kultur, og det er viktig at en allmennkringkaster som NRK får anledning til å være tilbyder av slike store mesterskap. Derfor var det både avgjørende og veldig gledelig for oss å få denne avtalen med Viaplay, sier Østmo.

Les hele saken: VM-vinteren tilbake på NRK