Empo TV

Arbeiderpartiet vil innlemme CRPD i den norske menneskerettighetsloven

I Arbeiderpartiet (Ap) ønsker programkomitéen å innlemme FN-konvensjonen om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne (CRPD) i den norske menneskerettighetsloven. Med det går komiteen bort fra den opprinnelige formuleringen, der det sto at man ville utrede hvordan innlemmingen skulle foregå.

Publisert:

- Da vi brukte ordet "utrede" var det for å kartlegge ansvaret. Folk må merke seg at når Arbeiderpartiet tar tak i slike spørsmål, er det gjort på en grundig måte. Nå gjør vi det klart at vi løfter denne saken, sier partileder Jonas Gahr Støre til Handikapnytt. Videre sier han: - For meg har dette handlet om å finne den beste veien til målet. Konvensjonen vil få større trykk og mer oppmerksomhet ved at den blir innarbeidet i menneskerettighetsloven, slik vi har gjort med andre FN-konvensjoner.

Støre understreker at Ap alltid har vært for CRPD, og påpeker at Norge i dag er forpliktet til å følge konvensjonen, og han forteller at CRPD er ikke det eneste programpunktet som skal sørge for funksjonshemmedes likestilling. - Vi har også formuleringer om å sikre universell utforming av skoler innen 2030. Og vi setter et mål om et universelt utformet samfunn innen 2035. Dette vil kreve oppfølging på mange nivåer, sier Støre.

Les hele saken: Støre: – Vi setter mer trykk på å skape et likestilt samfunn (handikapnytt.no)

Kilde: handikapnytt.no

Publisert av: Anders Teslo