Empo TV

"Askepott, vår Askepott!"

Fredag 12. november kommer - dersom alt går etter planen - den norske nyinnspillingen av det tsjekkisk-tyske filmeventyret "Tre nøtter til Askepott", og i disse dager pågår filminnspillingen for fullt.

Publisert:

Fra før av vet vi at det er Astrid Smeplass (a.k.a. Astrid S) som skal spille Askepott, og onsdag ble det klart hvem som blir å se i de øvrige rollene. Askepotts stemor spilles av Ellen Dorrit Pettersen, Cengiz Al er prinsen, Kongen spilles av Thorbjørn Harr og Nasrin Khusrawi spiller Dronningen. I andre roller finner vi Jonis Josef (Herolden), Kristoffer Hivju (Skammeltjener), Bjørn Sundquist (Alfred) og Anne Marit Jacobsen (Rosa/Kokka), og regien er ved Cecilie Mosli.

I den siste tiden har Smeplass fått gjort en del ting hun aldri før har gjort. - Jeg har lært meg å ri, galoppere, lært meg å skyte med pil og bue. Og det har vært noen stunts, sier hun. I likhet med 70-tallsutgaven og dagens versjon er Askepott en aktiv og modig skikkelse som mange kan kjenne seg igjen i. - Man følger hennes reise hvor hun blir veldig undertrykt av stemora, litt mobbet. Og så etter hvert får hun troen på seg selv og kjemper imot. Så er hun dyrenes venn og står for gode verdier. Hun rir fort og er på jakt, selv om hun er jente. Derfor mener jeg hun er et tøft og kult forbilde, sier Smeplass.

Regien er som nevnt ved Cecilie Mosli, som roser Smeplass' innsats som Askepott. - Å jobbe med Astrid er en gave fra jeg står opp til jeg legger meg om kvelden. Hun er den mest hardtarbeidende, dedikerte, lojale talentfulle jeg noen gang har jobbet med, sier Mosli, som legger til: Hun overrasker meg hele tiden og lærer meg masse.

Les hele saken: Astrid S hylles som filmdebutant i Tre nøtter til Askepott – NRK Kultur og underholdning

Kilde: nrk.no, vg.no, filmweb.no

Publisert av: Anders Teslo