Empo TV

Bærum kommune sviktet Vallerhjemmet

I en tilsynsrapport som er utarbeidet av Fylkesmannen i Oslo og Viken kommer det frem at pasientene på Vallerhjemmet i Bærum ikke fikk forsvarlig hjelp i starten av koronapandemien.

Publisert:

- Fylkesmannen har kommet til at Bærum kommune har brutt plikten til å organisere sin virksomhet ved å ikke ha sikret forsvarlig håndtering av situasjonen med utbruddet av covid-19 ved valler Sykehjem, står det i rapporten. Det var i løpet av 4 uker at 12 personer døde med koronaviruset i kroppen under eller like etter at de hadde oppholdt seg på Vallerhjemmet. På det meste var 77 ansatte smittet eller i karantene.

- Dette er en alvorlig konklusjon, som preger oss alle. Våre tanker går spesielt til etterlatte, pasienter, pårørende, og våre medarbeidere, sier Kristin Nilsen, velferdsdirektør i Bærum kommune, i en pressemelding. Kommunen mener at fylkesmannens rapport i stor grad bekrefter funnene som kommunen selv gjorde da de foretok en intern gjennomgang tidligere i våres. I etterkant ble samtlige ledere på Vallerhjemmet fredet.

Da Bærum kommune den 27. mai la frem en egen rapport om koronakrisen på Vallerhjemmet, ble det pekt på informasjonssvikt, hyppige lederskifter, mangelfull opplæring, usikkerhet når det gjaldt omfanget av smitte og smittespredning. I rapporten ble det også pekt på ukarakteristiske symptomer hos pasientene.

Les hele saken: Fylkesmannen: Bærum kommune sviktet Vallerhjemmet - Innenriks (dagsavisen.no)

En utvidet utgaven av saken kan leses her: Bærum kommune får stryk i Fylkesmannens rapport om Vallerhjemmet • Budstikka

Kilde: dagsavisen.no, budstikka

Publisert av: Anders Teslo