Empo TV

Blinde Magne Bolme er redd for å ta bussen

– Jeg er enig. Det holder ikke å si at man har systemet oppe i 80 prosent av tiden. For dem som er avhengig av å bruke dette, så er jo det et livsviktig hjelpemiddel.

Publisert:

Systemet for opprop av kommende stoppested er ikke godt nok, mener ansvarlig for bussene i Vestfold og Telemark, Trond Myhre. Siden varslingssystemet ble tatt i bruk har busselskapet utført flere forbedringer og det virker bedre nå, hevder Myhre. – Det begynner å bli utdatert teknologi. Det har vært veldig krevende å få det til å fungere.

Han understreker at fylkeskommunen ikke bevisst har diskriminert noen. Garantier for at dette ikke skjer igjen kan han likevel ikke gi. Myhre sier til NRK at en mer stabil løsning snart kommer. Dessuten er det sjåførenes ansvar å rope opp holdeplasssene når varslingssystemet svikter.  

 Ifølge Norges Blindeforbund er varslingssystemene på busser et problem mange steder i landet. – Mange av oss som ser dårlig har store problemer med å komme av på riktig holdeplass, sier Sverre Fuglerud, seksjonsleder or samfunnskontakt i Blindeforbundet. Han sier at konklusjonen fra Diskrimineringsnemnda er viktig.

Saken er fra NRK

nrk.no/vestfoldogtelemark/magne-og-obama-fikk-medhold-i-klagen-om-diskriminering-pa-bussen-1.15566430

Publiseret av Biirgitte Falck-Jørgensen