Empo TV

Danmark innfører vaksinepass

I Danmark kommer man om noen måneder til å ta i bruk et såkalt vaksinepass, noe som gjør at man gradvis kan gjenåpne samfunnet.

Publisert:

- Deler av det danske samfunnet har behov for å komme videre - blant annet næringslivet. Derfor er jeg glad for å annonsere et nytt samarbeid om utviklingen av et digitalt coronapass, sa den danske finansministeren finansminister Morten Bødskov på en pressekonferanse onsdag morgen. Passet skal bevise at den som har det, er vaksinert mot covid-19.

Ifølge Bødskov kan et vaksinepass være klart i løpet av noen måneder, men allerede i slutten av februar kan dansker som har fått vaksinen gå inn på en nettside som bekrefter statusen. Etterpå skal passet rulles ut digitalt dersom helsefaglige vurderinger tillater det. Formålet med passene er at de som har det, igjen kan gå på restaurant, fotballkamper, osv. - Det er slik vi kan få en sikker gjenåpning. Men vi må fortsatt jobbe for å holde smitten nede., sa Bødskov. Passet omtales som "et lys i enden av tunnelen".

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO)s leder Ole Erik Almlid er fornøyd med nyhetene som kommer fra nabolandet. - Dette vil gjøre ting mye lettere for mange. Jeg mener det er bra at det jobbes med, dette kan få stor betydning for mange av oss. For næringslivet kan det bety mer bevegelse og at arbeidstakere kan bevege seg over grensa. Det kan også bety mye for deg og meg. Det er veldig oppløftende, sier Almlid til Dagbladet. Han legger imidlertid til at det kan finnes fallgruver. - Vi må være sikre på at vaksinen hindrer smittespredning. Så har vi personvernproblematikken rundt dette. Om det skulle oppstå falske vaksinepass vil det bli et stort problem. Fallgruvene må sjekkes, sier Almlid.

Les hele saken: Corona i Danmark: Innfører vaksinepass - - Veldig gode nyheter (dagbladet.no)

Kilde: borsen.dagbladet.no

Publisert av: Anders Teslo