Empo TV

Den norske kirke med kjente fjes i ny julevideo

I en ny video fra Den norske kirke fremfører politikere, kjendiser og tiktokere julesangen "Hellige natt" - som en oppmuntring i en tung tid.

Publisert:

https://www.nrk.no/kultur/kjente-fjes-samlet-i-julefilm-i-regi-av-den-norske-kirke-1.15774922I en tid preget av omikron og avstand, er det mange som sliter med å finne glede i hverdagen. Derfor har Den norske kirke invitert en rekke kjendiser og tiktokere til å bli med på fremførelsen av "Hellige natt", som er Ole Paus' norske oversettelse av Jussi Björling-klassikeren "O Helga natt". - Det er utrolig flott at Den norske kirke lager en slik julevideo, som favner alle, og gir håp og lys i en vanskelig tid for mange grunnet pandemien, sier forfatter og Venstre-politiker Abid Raja, som medvirker i filmen, og roser kirken for at han, som ikke er kristen, får være med i videoen: - Vi står likevel sammen i budskapet om samhold og fellesskap, ikke minst kjærlighet. Jeg tror denne videoen symboliserer alt dette, og jeg tror vi trenger slike varmende bidrag i vår tid.

I tillegg til Raja ser og hører vi tiktoker Morten Marius Skau (mort1rulle), prest Sunniva Gylver, finansminister og Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum, kantor i Kongsberg kirke Matthias Anger og Gjerdrums ordfører Anders Østensen, og sistnevnte sier at kirken vært et viktig sted å besøke i tiden etter jordskredet 30. desember i fjor. - Kirken har bidratt mye i arbeidet med å ta vare på innbyggerne våre. Så det er en liten annerkjennelse fra meg ved å delta i dette prosjektet, sier Østensen.

Les hele saken og se videoen:

NRK.no: Kjente fjes samlet i julefilm i regi av den norske kirke

Kilde: NRK