Empo TV

Ukens filmspesial:

Dokumentaren om prinsesse Diana, eventyr og thriller

Hjertelig velkommen til ukens filmspesial, som byr på et spennende eventyr, en kongelig dokumentar og en nervepirrende thriller.

Publisert:

Om 19 dager vil det være 25 år siden prinsesse Diana av Wales omkom i en bilulykke i Paris, og ukens 2. film, «Prinsessen» tar for seg livet til kvinnen som av Elton John ble beskrevet som «Englands rose». Gjennom arkivklipp får vi følge Diana fra hun gifter seg med prins Charles av Wales i 1981, via familieliv, fester og reiser, frem til den tragiske bilulykken i 1997. Og den stiller oss til veggs med følgende spørsmål: Har noe egentlig endret seg i vår interesse for det britiske monarkiet? Regien er ved Ed Perkins, og aldersgrensen er 6 år. (V)

Ukens siste film, «Ulvevandrerne», foregår i 1600-tallets Irland, som er under engelsk styre. Robyn Goodfellowe og faren hennes, Bill, har ankommet Irland for å bistå myndighetene i å utrydde de lokale ulvene, men en dag treffer Robyn skogsjenta Mebh. Mebh kommer fra en stamme med ulvevandrere, dvs. folk som er ulver når de sover og mennesker når de er våkne, og kort tid etterpå forvandles Robyn til det dyret som hun og faren hennes har fått beskjed om å utrydde: En ulv! I den norske versjonen hører vi bl.a. Lilou de Wangen, Sienna Rosie Schei, Oddgeir Thune og Even Stormoen, og regien er ved Tomm Moore og Ross Stewart. Aldersgrense: 9 år. (V)

I forgårs var det nøyaktig 15 år siden Disneys fremtidskomedie «Familien Robinson» hadde norgespremiere, og onsdag 23. november tar filmens produsent, Don Hall, oss med på en ny fremtidsreise. Gjør deg klar for «En annerledes verden»!