Empo TV

Dramatisk avslutning på ski-VM i Oberstdorf

[b]Etter 11 dager med spenning og idrettsglede var det søndag klart for avslutningsøvelsen under ski-VM i Obersdorf: 50 km. klassisk sprint, eller 5-mila, som den også kalles. Den skulle bli mer dramatisk enn noen hadde sett for seg[/b], [b]og i ...

Publisert:

Etter 11 dager med spenning og idrettsglede var det søndag klart for avslutningsøvelsen under ski-VM i Obersdorf: 50 km. klassisk sprint, eller 5-mila, som den også kalles. Den skulle bli mer dramatisk enn noen hadde sett for seg, og i skrivende stund er ingenting avgjort. (Handlingsforløpet nedenfor er satt i presens*)

Tre løpere kommer inn mot mål: russiske Aleksandr Bolsjunov, samt de to nordmennene Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen. Bolsjunov og Klæbo vil inn i skisporet lengst til høyre (sett med utøverens øyne), men Bolsjunov brekker høyre stav, noe som gjør at han mister farten. Klæbo og Iversen går inn til hhv. 1. og 2. plass.

I etterkant av løpet så juryen på videoopptaket av sluttspurten, og etter 2 nervepirrende timer ble det klart at Klæbo var blitt diskvalifisert som følge av "sammenstøtet" med Bolsjunov. Diskvalifiseringen førte til at Emil Iversen fikk gull, Aleksandr Bolsjunov fikk sølv og Simen Hegstad Krüger fikk bronse. - Det var veldig spesielt. Hva skal man si. Samtidig som jeg synes Emil fortjener hyllest, føler jeg at jeg står litt malplassert og vet ikke om jeg skal juble eller gråte, sa Krüger til NRK da det ble klart at han hadde tatt bronse. Bolsjunov var såpass misfornøyd at han ikke tok sølvmedaljen rundt halsen under medaljeseremonien.

  • Grammatisk tid som beskriver handlingen i nåtid

Les hele saken: Klæbo vant sin første femmil - Bolsjunov knakk staven i spurtdrama – NRK Sport – Sportsnyheter, resultater og sendeplan

Kilde: nrk.no, wikipedia

Publisert av: Anders Teslo