Empo TV

Ekteparet Enerly starter treningssenter i Rygge

Lørdag åpner ekteparet Dagfinn og Mona Enerly treningssenteret Feelgood i Rygge, som ligger i Moss kommune. - Dette er et treningssenter for de som synes det er vanskelig å bruke andre treningssentre, sier Dagfinn til Handikapnytt.

Publisert:

For 15 år siden, i 2005, spilte Dagfinn for Fredrikstad Fotballklubb, men 29. oktober samme år, under den siste Tippeliga-kampen mot Start, kolliderte han med en lagkamerat og brakk nakken. Skaden førte til at Dagfinn ble lam fra halsen og ned, og havnet i rullestol. - Jeg har brukt apparatene mye og det har hatt utrolig positiv effekt. Jeg blir sterkere, jeg sover bedre, og fordøyelsen er blitt mye bedre, sier han.

Apparatene Dagfinn sikter til, er det som gjør Feelgood-treningssentrene spesielle. For der du på et vanlig treningssenter må dytte med beina eller løfte vekter for å trene deg opp, er apparatene på Feelgood-sentrene motoriserte, slik at du kan trene passivt ved at du følger maskinens bevegelser, eller trene aktivt ved å ta i så hardt du kan. Av 12 apparater på Feelgood-senteret er 11 av dem motoriserte.

Ved å trykke på en knapp begynner apparatet å gå av seg selv, og med det kan du få bevegelse i en kroppsdel selv om du ikke har førlighet. - Vi hadde en annen rullestolbruker innom senteret på prøvetime. Etter å ha tatt en runde i alle apparatene, var han helt ferdig. Han var til og med svett på leggene - det er ikke noe du opplever når du er lam fra livet og ned, sier Enerly. Apparatene er rettet inn mot mennesker med ulike funksjonshemminger, utrente og eldre, og senteret i Rygger er ett av 40 sentre i Feelgood-kjeden, som startet i 2015. I tillegg er apparatene deres i bruk på Sunnaas sykehus.

For tiden ligger koronaviruset som et lokk over verden, og ekteparet ekteparet Enerly understreker at de tar de forholdsregler som må tas når det kommer til smittevern. - Fremtiden er mer usikker nå enn det den ellers ville ha vært, men vi kan jo ikke slutte å bevege oss! sier ekteparet Enerly, som legger til: - Dette er et annerledes treningstilbud vi har inntrykk folk vil sette pris på. Vi ønsker selvfølgelig interesserte velkommen på lørdag og i tiden fremover.

Les hele saken: https://www.handikapnytt.no/dagfinn-og-mona-enerly-starter-treningssenter-i-rygge/

Kilde: handikapnytt.no

Publisert av: Anders Teslo