Empo TV

En triksende legende

En av idrettene som har debutert under OL i Tokyo er skateboard, også kjent som rullebrett. Men mens det stort sett er unge utøvere som har vært i aksjon på skateboardbanen, er det en 46 år gammel dansk debutant som har fått oppmerksomheten rettet mot seg.

Publisert:

Hans navn er Rune Glifberg, og han har holdt det gående på rullebrettet siden han fikk sitt første brett som 11-åring. I 1999 var han å finne i Playstation-spillet "Tony Hawks Pro Skater", der man - som Glifberg - kunne skli ned håndtak og utføre utrolige triks. I park-konkurransen i Tokyo endte han som nr. 19 av 20, og greide ikke å kvalifisere seg, ettersom det kun var de 8 beste som gikk videre. Men Glifberg tar det med et smil. - Jeg er bare utrolig stolt over å ha kvalifisert meg blant de unge talentene, sier han.

Da Glifberg var i starten av karrieren fikk han raskt et navn i skatemiljøet. På 90-tallet var han på toppen av verdensrankingen, og han tok gull i både EM og VM. Og i Danmark flokket barn seg omkring ham når han var i aksjon. Men da Glifberg bestemte seg for å flytte, skjedde det noe med skatesporten. - Da jeg flyttet til USA døde sporten i Europa. For å selge et brett og ha et firma var det ikke en sjanse. Selv Tony Hawk investerte i det og hjalp til og med å flytte til USA, sier Glifberg til Danmarks Radio. Han er imponert over hva de unge utøverne får til. - De har sikkert mange av dem som er blitt inspirert av meg i deres tidligere år. Jeg blir selv inspirert av dem og deres måte å gjøre tingene på.

PS! Rune Glifberg medvirker også i remaken av de to første Tony Hawk-spillene, "Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2", som er tilgjengelig på dagens konsoller.

Les hele saken: Et TV-spill fra 1999 har gjort Rune (46) til en legende i OL – NRK Sport – Sportsnyheter, resultater og sendeplan

Kilde: nrk.no,

Publisert av: Anders Teslo