Empo TV

England til EM-finalen

Etter 120 minutter på Wembley stadion i London onsdag kveld ble det klart: England har slått Danmark 2 - 1, og er klare for deres første internasjonale mesterskapsfinale siden 1966.

Publisert:

- Dette er en historisk stund for engelske supportere. De har vært sulteforet i så mange år, sa TV2s kommentator Øyvind Alsaker da kampen var over. For etter at Mikkel Damsgaard (Danmark) scoret i det 30. minutt, skulle det gå 9 minutter før Simon Kjær klarte å skli ballen i eget nett, og med det utlignet England til 1 - 1. I de neste 51 minuttene (minus pausen på 15 minutter) kom det ingen scoringer, og kampen gikk dermed til ekstraomganger. 12 minutter ut i 1. ekstraomgang ble Raheem Sterling lagt i bakken av danske Mathias Jensen, og dermed ble det dømt straffe - en straffe som i skrivende stund debatteres. Harry Kane bommet først mot Schmeichel, før ballen gikk tilbake og ble skutt i mål. I de resterende 16 minuttene var det uvisst hvordan kampen ville ende, men da sluttsignalet lød, kunne England slippe jubelen løs. - Vi skal spille finale på hjemmebane. For en følelse, sa Kane etter kampslutt. Nå venter Italia, som tirsdag kveld slo Spania 5 - 3 i straffesparkkonkurranse.

Kampen mellom Italia og England kan du se på NRK 1 søndag 11. juli, der det lades opp med EM-studio fra kl. 19:30. Finalen, som starter kl. 21:00, vil bli kommentert av Christian Nilssen og Egil "Drillo" Olsen.

Les hele saken: https://www.tv2.no/sport/14106541/

Kilde: tv2.no, nrk.no/tv

Publisert av: Anders Teslo