Empo TV

Første filmspesial etter ferien:

En uvanlig brannmann, Zlatan og andre superhelter

I den første filmspesialen etter ferien tar Anders og Carl-Edvard for seg sommerens premierefilmer.

Publisert:

Sist oppdatert: 05.08.2022 kl 12:29

Filmspesial fredag 5. august 2022

Hjertelig velkommen til en noe annerledes filmspesial, for ettersom dette er den første sendingen etter sommerferien, vil vi ta for oss noen filmer som hadde premiere i midten av juli. Og vi begynner i New York, for ukens første film heter «Ildsjel».

Året er 1932, og Georgia Nolan drømmer om å bli brannmann, slik som hennes far. Men det å slukke branner er på denne tiden kun forbeholdt menn, og Georgia bestemmer seg for å utfordre kjønnsrollene ved å forkle seg som den klønete brannmannen «Joe». Samtidig forsvinner flere av New Yorks brannmenn i branner som utsletter Broadways teatre, og for å stoppe brannstifteren blir «Joe» tatt opp som medlem i en ny gruppe brannmenn. Klarer Georgia å redde brannmennene og bevare sin hemmelige identitet? I den norske versjonen hører vi bl.a. Marion Ravn og Espen Beranek Holm, og regien er ved Theodore Ty og Laurent Zeitoun. Aldersgrense: 6 år. (V)

Hva får du dersom du blander «Kjæledyrenes hemmelige liv»-filmene og DC Comics superhelt-univers? Jo, da får du den animerte komedien «DC-superkjæledyrligaen», der en lodden og krøllete gjeng gjør sin entré. Supermans hund, Krypto, er redd for å bli satt på sidelinjen dersom mannen av stål gifter seg med journalisten Lois Lane, men med ett blir eieren hans – samt resten av Justice League – kidnappet! Siden det blir brukt grønn kryptonitt i kidnappingen, har også Krypto mistet kreftene sine, og for å redde ligaen må han samarbeide med fire uerfarne kjæledyr – hunden Ace, grisen HB, skilpadden Merton og ekornet Snipp. Regien er ved Jared Stern og Sam Levine, og i den norske versjonen hører vi Christoffer Staib, Christian Ingebrigtsen, Sarah MacDonald Berge og Jonis Josef. Aldersgrense: 6 år. (V)

Ukens 3. film, «Jeg er Zlatan», handler om oppveksten og karrieren til en av 2000-tallets største fotballspillere: Zlatan Ibrahimovic. I filmen, som er en biografisk spillefilm, følger vi Zlatan mens han vokser opp i den belastede bydelen Rosengård i Malmø, for så å vandre ut på Sveriges, og senere også Europas, mest kjente fotballbaner. I hovedrollene finner vi Dominic Bajraktari Andersson, Granit Rushiti og Selma Mesanovic, og regien er ved Jens Sjögren. Aldersgrense: 6 år. (V)

Ukens forhåndstitt har premiere om 2 uker, for fredag 19. august kommer den svenske dokumentaren «Historjá – Broderi for Sápmi», som er et portrett av den samiske tekstilkunstneren Britta Marakatt-Labba. (V)

Til slutt i dag er det tid for ukens filmanmeldelse, og Carl Edvard – er filmen du skal snakke om tøffere enn toget? (V)

Carl-Edvard anmelder "Bullet Train".