Empo TV
"Rød" - Endelig på kino!
 Foto: Disney

"Rød" - Endelig på kino! Foto: Disney

Filmspesial 22. mars:

Uvanlig Road-movie, spøkelsesjakt og panda-kaos!

«Drive-Away Dolls», «Ghostbusters: Frozen Empire» og «Rød» er blant ukas filmer

Hjertelig velkommen til den siste filmspesialen før påsken setter inn. Dette er det vi har å by på i dag. Uvanlig biltur i «Drive-Away Dolls» - Og Carl Edvard har sett «Ghostbusters: Frozen Empire».

Publisert:

Sist oppdatert: 22.03.2024 kl 13:23

Ukens første film, «Drive-Away Dolls», er en road-movie med nogo attåt. Jamie er på vei ut av et forhold, og nå vil hun oppleve noe nytt. Sammen med venninnen hennes, Marian, setter Jamie kurs mot Tallahassee i Florida, men det som skulle være en hyggelig venninnetur blir helt annerledes enn de hadde tenkt seg.

Foto: ©2023 Focus Features. LLC.

Foto: ©2023 Focus Features. LLC.

I hovedrollene finner vi Margaret Qualley, Geraldine Viswanathan, Colman Domingo og Beanie Feldstein.
Regi: Ethan Coen, aldersgrense: 15 år. (V)

I ukens FilmMix har Carl-Edvard vært på den røde løperen og intervjuet folkene bak "Døde Menn Går på Ski"!

Se for deg dette: Du sitter i stolen på hytta og nyter påskesola. Men så, med ett, blir du forvandlet til en stor og rød panda! Sånn er det for Meilin Lee, som er hovedpersonen i Disney/Pixars 25. langfilm, «Rød». Meilin er skoleflink, sosial, og fan av boybandet 4Town, samtidig som hun er pliktoppfyllende overfor hennes omsorgsfulle (og konservative) mor, Ming. Men en morgen våkner Meilin og oppdager at hun har blitt til en stor og rød panda, og dette skjer kort tid før 4Town-skal ha konsert i Meilins hjemby, Toronto! I den norske versjonen hører vi bl.a. Hennie Horn Hynne, Emilie Christensen, Nora Gjestvang og Vilja Stensrud. Regi: Domee Shi, aldersgrense: 9 år. (V)

Foto: Disney

Foto: Disney

Og før jeg går videre må jeg nevne at «Rød» skulle hatt premiere på kino i 2022, men på grunn av koronapandemien ble filmen sluppet på Disney+ samme år. Men nå er det klart for ukens filmanmeldelse, og Carl Edvard, hvem er det vi må ringe til dersom det spøker på Empo?

"Ghostbusters: Frozen Empire" er en oppfølger til både den originale fra 1984 og "Afterlife" fra 2021. I min mening overgår den sistnevnte på mange måter. Det er ingen tvil om at "Afterlife" var et kjærlighetsbrev til originalen, med sønnen til den originale regissøren, Jason Reitman, som regisserte. Hans far, Ivan Reitman, regisserte den originale. Nå er Jason Reitman medforfatter av manuset, mens regien denne gangen er ved Gil Kenan, som regisserte animasjonsfilmen "Monster House" fra 2006 og remakeen av "Poltergeist". Det kunne vært verre valg, men faktisk er filmen ganske godt regissert. Den føles som en "Ghostbusters"-film, og flere av de tidligere Ghostbusterne er tilbake. Kjemien mellom det nye og det gamle går for det meste godt sammen, men det gir også tid til å videreutvikle karakterer som Phoebe McKenna-Grace, som var en av de beste nye tilskuddene fra forrige film. Resten av familien føles imidlertid noe likegyldig, og her kunne det vært gjort mer.

Foto: SF Studios

Foto: SF Studios

Når det gjelder spøkelsene, ser vi noen interessante, men de får ikke nok tid til å bli utforsket skikkelig. Mye av fokuset går til den store, skumle spøkelset. Her imponerer filmen mye mer enn den forrige, der den brukte smalere, skumlere spøkelser fra originalen fra 1984. Designet på de nye er kult, kanskje ikke så skummelt, men de får kreditt for å prøve.

"Ghostbusters: Frozen Empire" er en relativt trygg oppfølger. Den er ikke nyskapende, men den er sjarmerende og følelsesladet til tider, selv om ikke så ofte. Hvis du er en knallhard "Ghostbusters"-fan, tror jeg i det minste at du vil like å ha sett den en gang. Det gjorde i hvert fall jeg. Derfor gir jeg den: Terningkast 4

Ukens forhåndstitt byr på brev med banneord, for fredag 26. april er det premiere på den britiske komedien «Wicked Little Letters» (V)

Nøkkelord