Empo TV

Filmanbefaling: "Leaving Las Vegas" (1995)

Nicolas Cage har fått et rykte på seg for å være en litt «over-the-top» skuespiller, som for så vidt kan være sant, men han har også medvirket i en rekke gode filmer. «Leaving Las Vegas» er absolutt en av de filmene som er anerkjent som ...

Publisert:

Nicolas Cage har fått et rykte på seg for å være en litt «over-the-top» skuespiller, som for så vidt kan være sant, men han har også medvirket i en rekke gode filmer. «Leaving Las Vegas» er absolutt en av de filmene som er anerkjent som en av de beste filmene Nicolas Cage har laget.

Temaet er nokså dystert. Filmen handler om manusforfatteren Ben Sanderson som har mistet alt og drar til Las Vegas for en siste tur, målet er å drikke seg i hjel.  Han møter en prostituert med navn Sera (Elisabeth Shue), og sammen danner de et par og finner trøst i hverandres selskap.

Dette er en rolle som Nicolas Cage gjorde til sin egen.

Han blander inn sitt velkjente over-toppen-skuespill med en sårbarhet som viser et fortvilt menneske som føler at alt er tapt. Filmen har blitt anerkjent som en av de beste filmene fra 1995, og var nominert til hele tre Oscarer. Nicolas Cage stakk velfortjent av med Oscar-statuetten for beste mannlige hovedrolle og vant i tillegg Golden Globe for sin rolle i «Leaving Las Vegas».

Han har i det siste tiåret laget en rekke «rett-på-DVD-filmer», og verden har nok dessverre glemt hvor god han kan være.

Publisert av Carl-Edvard Engebretsen