Empo TV

Filmanbefaling: Tropic Thunder (2008)

Den stjernespekkede komedien «Tropic Thunder» kom ut i 2008 og ble en stor hit blant både publikum og kritikere. Filmen følger en gruppe skuespillere, ledet an av Ben Stiller i rollen som Tugg Speedman, som skal spille i en film basert på ...

Publisert:

Den stjernespekkede komedien «Tropic Thunder» kom ut i 2008 og ble en stor hit blant både publikum og kritikere.

Filmen følger en gruppe skuespillere, ledet an av Ben Stiller i rollen som Tugg Speedman, som skal spille i en film basert på virkelige hendelser og karakterer fra Vietnamkrigen. Men regissøren er bare ikke fornøyd med resultatene. Skuespillerne slippes dermed ut i jungelen for å få det mer realistisk, og snart har halve settet blitt tatt til fange av en vietnamesisk narkobande. Skuespillerne tror at alt er en del av filminnspillingen og skjønner ikke at de er i fare på ordentlig.

Den mest omtalte tingen i filmen er Robert Downey Junior som spiller en metodeskuespiller som har brukt plastiske operasjoner for å bli mørk i huden for å bli mest mulig lik sin rollefigur. Blackface med andre ord. Det har vært et kontroversielt tema i lang tid om dette er lov å tulle om, og er høyaktuelt igjen den dag i dag. Den store vitsen er om hvor langt metodeskuespillere går for å bli lik rollenfigurene.

Det er noe av dette som gjør denne filmen så morsom.

Morsomste rollen ved siden Robert Downey Junior er Tom Cruise som Hollywood-produsent. Han eier denne rollen, og ser ut til å ha storkost seg i denne rollen. Andre kjente navn på rollelisten inkluderer Nick Nolte, Jack Black og Matthew McConaughey for å nevne noen.

«Tropic Thunder» har gjennom årene blitt nevnt til å være en av Ben Stillers beste filmer, og den har en plass ved siden av filmer som f.eks. «Zoolander».

Carl-Edvard Engebretsen