Empo TV

Filmanbefaling: True Romance (1993)

Nå skal jeg ta for meg min personlige favoritt gjennom tidende, og navnet på denne filmen er «True Romance» fra 1993. Filmen handler om Clarence (Christian Slater) som jobber i en tegneseriebutikk.  Han har bursdag og skal dra og se på ...

Publisert:

Nå skal jeg ta for meg min personlige favoritt gjennom tidende, og navnet på denne filmen er «True Romance» fra 1993.

Filmen handler om Clarence (Christian Slater) som jobber i en tegneseriebutikk.  Han har bursdag og skal dra og se på litt Kung Fu på kino. Mens han ser på filmen, søler en ung dame popkorn over hele han. Dette er Alabama (Patricia Arquette), og etter filmen er ferdig drar de sammen for å spise et stykke pai. Clarence tar med henne til tegnseriebutikken for å vise henne hvor han jobber, og Alabama tilstår like etter at hun er en call girl hyret av sjefen til Clarence for at han skulle ha en ekstra fin bursdag.

Han er bare glad for å ha møtt henne og de bestemmer seg for å gifte seg dagen etterpå. Men de kan ikke leve lykkelig i alle sine dager, for Alabama har en pimp som heter Drexl, og dette er Gary Oldman sin mest undervurderte rolle i min mening.

Clarence konfronterer Drexl og etter en brutal kamp rømmer Clarence med en koffert som er stappfull av kokain, tilhørerende gangsteren Blue Lou Boyle.

Faren til Clarence er en pensjonert som politmann gjør det han kan for å sørge for at de kommer seg trygt ut av Detroit på vei mot LA, men gangsterne er med på lasset.

Manus er ved Quentin Tarantino, og filmen er regissert av Tony Scott som regisserte klassikeren «Top Gun» blant annet.

Når folk spør meg hva det beste Tarantino har gjort er det kun en film som kan bli nevnt: «True Romance».

1993 er mest husket for filmer som  «Scent of a Woman» og «Jurassic Park», men i min mening så har «True Romance» absolut en plass på listen over filmer som i 1993.  og utover. Om 3 år vil den fylle 30 år, og forhåpenligvis vill en ny generasjon sette pris på dette mesterverket.

Publisert av Carl-Edvard Engebretsen