Empo TV

Filmen om de mange dalmatinerne

«Hundre og en dalmantinere» er opprinnelig en roman fra 1956 skrevet av Dodie Smith. I 1961 lagde Walt Disney en animasjonsfilm basert på romanen. Flere år senere blir romanen filmatiser med levende mennesker og dyr, 101 dalmantinere (1996) og ...

Publisert:

«Hundre og en dalmantinere» er opprinnelig en roman fra 1956 skrevet av Dodie Smith.

I 1961 lagde Walt Disney en animasjonsfilm basert på romanen. Flere år senere blir romanen filmatiser med levende mennesker og dyr, 101 dalmantinere (1996) og oppfølger 102 dalmantinere (2000).

Filmen handler om dalmatinerne Pongo, Perdita og deres valper. De bor hos eierne Roger og Anita. Sammen lever de lykkelig, aner fred og ingen fare.

Som i de fleste historier dukker en ond person opp, her med navn Cruella De Vil. Hun sørger for at det oppstår både frykt og spenning. Cruella er ute etter valpene for å ta livet av dem og lage pelskåper av dem. I oppfølgeren kan det virke som Cruella har blitt kurert for sin ondskap mot dalmatinere, men det varer ikke lenge før hun vender tilbake til sin jakt etter pelsen deres.

I rollen som Cruella De Vil møter vi den amerikanske skuespiller Glenn Close som gjør en fantastisk tolkning av rollen som skurk i begge filmene.

Spennende og mye humor, anbefales å se!

Skrevet av Erling Due Bergseth