Empo TV

Filmanbefaling

Filmene om Emil i Lønneberget

Filmene er en triologi som er basert på Astrid Lindgrens bøker og handler om Emil og familien hans som bor på gården Katthult i Lønneberget i Småland. Emil har en tendens til å gjøre flere rampestreker og sprell enn det er dager i året, men han er også snill og grei. Når det ropes Eeemiiil er det kun ett sted det er trygt, snekkerboden. I de tre filmene vil vi bli vitne til allslags rampestreker som bare Emil kan få til.

Publisert:

Sist oppdatert: 31.01.2022 kl 09:05

I den første filmen får du blant annet se når Emil setter fast hode i suppebollen og da han heiser lillesøsteren sin Ida opp i flaggstangen.
I neste film drar Emil på høstmarked i Vimmerby og når han ved et uhell låser faren sin inne på utedoen. Filmen byr på spenning og litt mer dramatikk når gårdsgutten Alfred skjærer seg i tommelfingeren og nesten mister livet på grunn av blodforgiftning. Nå er det opp til Emil å redde Alfreds liv. Kommer det til å gå bra?
I den siste filmen får du blant annet se hvordan det går når Emil drar på auksjon i Backhorva og gjør noen vanvittige, men også nyttige kjøp. Senere får tjenestejenta Lina tannverk og Emil prøver å hjelpe henne med å få ut tannen. Du får også se at Emil redder livet til en liten grisunge som han får et veldig nært og godt forhold til. Grisen følger etter Emil over alt akkurat som en hund.
Personlig syns jeg filmene er like bra. Emil følger hele tiden opp med nye handlinger og rampestreker. En spesiell ting som jeg vil trekke frem i den siste filmen, er at jeg blir imponert over hvor gode menneskene bak filmen er til å blant annet å trene dyr.
Filmene byr på humor, drama og spenning. Jeg vil absolutt anbefale dere å se filmene med Emil i Lønneberget.