Empo TV

Filmsending 9.juni

Dette har vi å by på i dag: En fransk dokumentar om en kunstner, Birk og Magna på eventyr – og Transformers vender tilbake.

Hjertelig velkommen til ukens filmspesial, som attpåtil foregår på 89-årsdagen til verdens hissigste - og uheldigste - filmstjerne, nemlig Donald Duck.

Publisert:

Sist oppdatert: 15.06.2023 kl 10:21

Vi starter med en dokumentarfilm som det har tatt 13 år å lage: «Apolonia, Apolonia», som handler om den franske kunstneren Apolonia Sokol. I filmen følger vi Apolonia fra hun entrer kunstakademiet Les Beaux-Arts de Paris i starten av 20-årene, til hun 13 år senere forsøker å komme seg opp og fram i en kunstverden som er styrt av middelaldrene menn. I tillegg til Apolonia Sokol møter vi også Oksana Shachko, Hervé Breuil og Lea Glob, og sistnevnte har også regien på «Apolonia, Apolonia». Aldersgrense: 12 år. (V)

Ukens neste film, «Birk og Magna – Gruvens mørke hemmelighet», er et skikkelig actioneventyr for hele familien. For mange år siden forsvant faren til Magna på mystisk vis, og nå vil hun prøve å finne ut av hva som egentlig skjedde. Samtidig prøver Birk og adoptivfaren hans å redde turisthytta som de driver sammen, og når Birk finner ut at forsvinningen til Magnas far kan ha noe med med hans egen fortid å gjøre, bestemmer de seg for å løse mysteriet. I hovedrollene finner vi Filip Kremner, Hermine Svortevik Oen, Bjarte Hjelmeland, og filmlegenden Helge Jordal. Regi: Christer Steffensen, aldersgrense: 6 år.

Nå er det klart for ukens filmanmeldelse, og denne uken har Carl Edvard sett Transformers-gjengens nye storfilm, nemlig «Transformers: Rise of the Beasts».

I 2016 debuterte skuespiller Iben Akerlie som forfatter med den kritikerroste boka «Lars er LOL», og fredag 29. september går boken til filmen. (V)

Filmnytt: Forrige uke var det premiere på «Spider-Man: Across the Spider-Verse», og dette er den andre animasfilmen i animasjonstrilogien om Miles Morales. Nå er det klart at tredje og siste film, «Spider-Man: Beyond the Spider-Verse», blir å se på kino i mars neste år.

Filmnytt: Neste år er det hele 90 år siden Donald Duck så dagens lys, men før det kan han med rette misunne seg over at hans fetter, Anton Duck, fyller 75 år i år.