Empo TV

Foran semifinalene i fotball-EM 2020

Tirsdag kveld kl. 21:00 møtes Italia og Spania på Wembley, og 24 timer senere møter England Danmark på samme sted. Felles for de fire landslagene er at de kjemper om de to siste plassene i årets fotball-EM: Finaleplassene.

Publisert:

Men hvordan står det egentlig til med lagene før det braker løs? Her følger litt info om hvordan det har gått med hvert av de fire semifinalistene.

Italia: Har vært suveren i gruppe A med 9 poeng, og vant 8-delsfinalen mot Østerrike 2 - 1 etter ekstraomganger. I kvartfinalen mot Belgia vant Italia 1 - 2. Sist Italia vant et internasjonalt mesterskap var i 2006, da de slo Frankrike 5 - 3 i straffekonkurranse.

Spania: Ble nr. 2 i gruppe E med 5 poeng, og slo Kroatia 5 - 3 i 8-delsfinalen. I kvartfinalen måtte oppgjøret mellom Sveits og Spania avgjøres med straffesparkonkurranse, og sluttresultatet endte 1 - 3 i spanjolenes favør. Spanias foreløpige siste mesterskapstittel vant de under EM i 2012, der de slo Italia 4 - 0.

England: Vant gruppe D med 7 poeng, og i 8-delsfinalen på Wembley 29. juni gjorde de noe man hadde håpet på at de skulle klare: Slå Tyskland! Resultatet ble 2 - 0, og i kvartfinalen gjentok de suksessen ved å vinne 4 - 0 over Ukraina. Skal England - etter 55 års ventetid - klare å gå til en ny finale? For det var under VM på hjemmebane i 1966 at de slo det daværende Vest-Tyskland 4 - 2.

Danmark: "De danske drenge" klarte med nød og neppe å gå videre fra gruppespillet, etter at de hadde bedre målforskjell enn Finland og Russland, hvorav sistnevnte ble slått 4 - 0 i Parken. i 8-delsfinalen ble Wales slått 4 - 0, før Tsjekkia ble slått 2 - 1 i kvartfinalen. Sist Danmark vant et internasjonalt fotballmesterskap var i 1992, da de slo Tyskland 2 - 0.

Italia - Spania sendes på TV2 kl. 21:00 tirsdag kveld og samme kanal sender oppgjøret mellom England - Danmark til samme tid onsdag kveld.

For mer informasjon, besøk: Kampreferat Direktesenter - NRK Sport

Kilde: nrk.no, wikipedia.no

Publisert av: Anders Teslo