Empo TV

Fransk fotballspiller døde etter 39 år i koma

[b]Mandag døde den franske fotballspilleren[/b] [b]Jean-Pierre Adams, 73 år gammel, etter å ha ligget i koma siden 1982. Før det hadde han en stor karriere på Les Bleus - det franske landslaget, og i klubber som Nice og Paris Saint-Germain ...

Publisert:

Mandag døde den franske fotballspilleren Jean-Pierre Adams, 73 år gammel, etter å ha ligget i koma siden 1982. Før det hadde han en stor karriere på Les Bleus - det franske landslaget, og i klubber som Nice og Paris Saint-Germain (PSG).

På 70-tallet ble Adams, som var født på Senegal, et ikon for fargede fotballspillere, og sammen med Marius Tresor fra Guadeloupe utgjorde han midtstopperduoen "La Garde Noire" - den svarte vakten. I årenes løp fikk de selskap av spillere som Michel Patini (som i 1984 vant fotball-EM sammen med det franske landslaget), Maxime Bossis, Didier Six, Dominique Rocheteau og Bernard Lacombe. Totalt varte spillerkarrieren til Adams i 14 år, fra 1967 til 1981, hvorav 4 av dem var i Nice.

Onsdag 17. mars 1982 endret alt seg for Jean Pierre. Egentlig skulle han bare bli operert i kneet, men på sykehuset var besetningen i streik. En student hadde ansvaret for 8 pasienter og, som ikke dette var nok, skal oksygentilførselen ha blitt blokkert i stedet for at Adams fikk luft. - Noen skulle ha ringt meg for å gi beskjed om at operasjonen hadde blitt utsatt, har Adams' enke, Bernadette, fortalt til det amerikanske tv-selskapet CNN. De ansvarlige som jobbet på sykehuset ble i etterkant straffet for hendelsen.

Jean-Pierres Adams to sønner, Laurent og Fréderic, ble plassert hos besteforeldrene, mens Bernadette våket over mannen sin i fem døgn. Men i denne tiden - og i den senere årene - våknet han aldri. I den første tiden bodde Adams på en institusjon, men så kom han hjem til Bernadette, som hadde bygget om huset slik at Jean-Pierre kunne hvile. - Jean-Pierre føler, lukter og skvetter til når en hund bjeffer. Men han kan ikke se, fortalte hun i 2007 til fotballnettsted The Blizzard. I løpet av denne tiden han bestefar, og frem til hans død på sykehuset i Nimes, pleiet Bernadette Jean-Pierre hver dag. Fredag 17. september, når det er kamp mellom OGC Nice og AS Monaco, vil Adams bli hedret av Nice.

Les hele saken: Den franske landslagsspilleren skulle bare få fikset kneet. Han våknet ikke på 39 år (aftenposten.no)

Kilde: aftenposten.no

Publisert av: Anders Teslo