Empo TV
TIMOTHÉE CHALAMET som Willy Wonka
 Foto: Jaap Buittendijk

TIMOTHÉE CHALAMET som Willy Wonka Foto: Jaap Buittendijk

Filmspesial 8. desember:

Gjensyn med Willy Wonka

Hjertelig velkommen til ukens filmspesial, der musikk og magi kommer til å gå som en rød tråd gjennom sendingen. Dette er det vi har å by på denne uken: Musikk og magi i «Ønske» - og Carl Edvard har sett «Maestro».

Publisert:

Sist oppdatert: 12.01.2024 kl 13:12

Med 16 dager igjen til julaften er det mange som går med ulike håp og ønsker inni seg. En som i hvert fall har et ønske er jenta Asha, hovedpersonen i Disneys 62. animasjonsfilm: «Ønske». Kongeriket Rosas er ikke som andre kongeriker, for her kan innbyggerne få oppfylt både store og små ønsker av den magiske kong Magnifico. Men en kveld, når Asha ser opp mot nattehimmelen og ønsker seg noe, skjer det noe utrolig: En av stjernene svarer henne! Og ikke bare svarer den, den faller ned på jorden og blir levende! Dette setter i gang en serie sprø hendelser, og samtidig prøver Asha og geita hennes, Valentino, å finne svar på følgende mysterium: Hvorfor vil ikke kong Magnifico oppfylle flesteparten av innbyggernes ønsker? I den norske versjonen hører vi bl.a. Mimmi Tamba, Kåre Conradi, Jeppe Beck Laursen og Jannike Kruse. Regi: Chris Buck og Fawn Veerasunthorn, aldersgrense: 6 år. (V)

"Ønske"
 Foto: © 2023 Disney

"Ønske" Foto: © 2023 Disney

Neste år er det 60 år siden Roald Dahls bok «Charlie og sjokoladefabrikken» ble gitt ut, og i ukens andre film, «Wonka», får vi møte bokens fabrikkeier, Willy Wonka, på hans yngre dager. Willy Wonka er proppfull av ideer, men strever med å finne seg et passende yrke. Etter å ha prøvd seg som vaskemaskinselger og tryllekunstner står han på bar bakke, men en dag møter han to personer som skal snu tilværelsen hans på hodet: fattigjenta Noodle og umpa-lumpaen Lofty. Gjør deg klar for en søt filmopplevelse med Thimothée Chalamet, Calah Lane, Hugh Grant og Rowan Atkinson i hovedrollene.
Regi: Paul King, aldersgrense: 6 år (V).

Og før jeg går videre må jeg nevne at «Wonka» også slippes med norsk tale. Men nå er det klart for ukens filmanmeldelse, og denne uken har Carl Edvard sett «Maestro».

Ukens forhåndstitt deler navn og tema med en kjent, norsk humorserie, for fredag 16. februar er det premiere på det spanske dramaet «Parterapi»! (V)


Filmnytt:
Ron Howards film «Grinchen» fra 2000, med Jim Carrey i tittelrollen, har med årene blitt en juletradisjon for mange. Men i november kunne magasinet People fortelle at dersom det kommer en ny film om den grønne og gretne fyren, vil ikke Carrey gjenta rollen.