Empo TV

Grand Theft Auto V til PS5 og XBOX Series S og X

I 2013 ble "Grand Theft Auto V" sluppet til Playstation 3 og XBOX 360, og spillet ble en klassiker fra første stund. I 2014 ble spillet gjenutgitt til Playstation 4 og XBOX One, og nå oppgraderes spillet for 2. gang!

Publisert:

For torsdag 11. november i år slippes "Grand Theft Auto V" til XBOX Series S og X, samt PlayStation 5. I tillegg til hovedspillet slippes online-tjenesten "GTA Online" samme dag, og når det gjelder sistnevnte, har Sony fått til en gratisavtale med Rockstar Games (GTA-seriens produksjonsselskap) om at de som har PS5 kan spille GTA Online gratis i de første 3 månedene. Dermed må XBOX Series-spillerne ta frem lommeboken.

"Grand Theft Auto V" foregår i den fiktive delstaten San Andreas, der Los Santos, som skal være en parodi på Los Angeles, er hovedstad. Spillet handler om tre personer som alle er spillbare: den pensjonerte bankraneren Michael de Santa, gategangsteren Franklin Clinton og narkotikalanger og våpensmugler Trevor Philips, og du kan når som helst bytte mellom de tre. Sammen - og hver for seg - utfører de tre forskjellige oppdrag, som ofte involverer ulovlige aktiviteter. Når du ikke er ute på oppdrag, kan du utforske San Andreas i ditt eget tempo, for delstaten strekker seg fra sør til nord, fra havet til Mount Chilliad (San Andreas høyeste fjell). Hovedstaden, Los Santos, har i tillegg sin egen t-bane, som går fra forstadsbyen Davis til Los Santos' lufthavn.

Selv om GTA V kun er 8 år gammel, vil spillet bli pusset opp, både når det kommer til teknikk, ytelse og grafikk, slik at det skal se bra ut og dra nytte av kraften som finnes i PS5 og XBOX Series-konsollene. Siden lanseringen i 2013 har spillet kommet på 2. plass over de mest solgte dataspillene i historien (GTA V: 145 millioner eksemplarer), kun slått av "Mindcraft" (200 millioner eksemplarer). Det må nevnes sluttvis at "Grand Theft Auto V", i likhet med de tidligere GTA-spillene, har 18-årsgrense som følge av at det både inneholder en god del vold og erotikk... og ennå har vi ikke nevnt språkbruken...

Les hele saken: Grand Theft Auto V til PlayStation 5 og Xbox Series X/S i november - Gamer.no

Kilde: gamer.no, wikipedia,

Publisert av: Anders Teslo