Empo TV

Grevinnen og hoppmesteren

Jeg skal ikke gå inn på artige fakta om sketsjen, heller ikke ta for meg ulike spin-off varianter av den (så langt har jeg sett 31 forskjellige). Det jeg ønsker å snakke om derimot er det ALLER ferskeste på markedet, nemlig NRK-spillet “Grevinnen og HOPPmesteren”!

Publisert:

Sist oppdatert: 10.01.2022 kl 10:07

Helt siden avdøde Pål Bang-Hansen lanserte denne klassikeren i det aller første KFK programmet lille julaften 1980 har det ikke vært noe som har gitt mer julestemning. Se James drikke kattepiss å tilfredsstille ei senil gammal skrulle som faktisk verken feirer jul eller nyttår slik de fleste tror, men 90 års dagen sin. Denne klassikeren samler oss, og jula er jo først og fremst samholdets høytid! “Grevinnen og HOPPmesteren” ble lansert før jul i 2021 og er tydelig inspirert av det dinosaurspillet folk som bruker nettleseren Chrome kan forlyste seg med. Her skal man istedenfor og være en løpende dinosaur som forserer steiner, unngår kaktus og passer seg for flygende gribber, ikle seg rollen som James. Her skal James hoppe over så mange tigerskinn som mulig, mens man skåler med Miss Sophie underveis. Poengene gis i form av antall klarerte skinn samt antall enheter innabords. Jo flere skinn og enheter, jo høyere opp på rankinglisten havner du. Så langt er det Mikkel Niva som leder med utrolige 43 hopp! NRK har faktisk laget en hel artikkel der de intervjuer kjendiser som har prøvd spillet. Mitt beste forsøk var 26 hopp og 8 enheter.

Siden James hele tiden underveis i spillet, må agere vennene og skåle med Miss Sophie, blir han som i sketsjen mer og mer bedugget, og dette resulterer i større og større vanskelighetsgrad i form av ulent terreng, og kortere avstand mellom skinnene. Man hopper med mellomromstasten, og jeg må si at til og være et norsk produsert lite mobilspill, utviklet internt på NRK, er det UTROLIG morsomt og fascinerende. Selv om konseptet er enkelt, er det litt som med tetris og Pac Man, du blir aldri lei av det gjentagende ensformige konseptet, tvert imot vil du bare fortsette for å klatre ENDA høyere på lista! Animasjonen er detaljert og tidsriktig, musikken setter deg i stemning, og kombinert med replikker fra sketsjen og lettvinte måter og dele resultater med venner og kjente på sosiale medier på, er dette spillet sett fra min side, en SOLID innertier! CHERRIO Miss Sophie! CHERRIO!

Se kjendiser prøve spillet:

NRK - Slå kjendisane i Grevinnen og hoppmesteren

Vil du selv teste hva du duger til, her er linken:

Grevinnen og hoppmesteren-spillet