Empo TV

Håndballjentene klare for semifinale i OL etter nervedrama

Mens de fleste av oss spiste frokost eller sov onsdag morgen, var det OL-kvartfinale mellom Norge og Ungarn i håndballturneringen for kvinner, en kvartfinale som skulle bli litt av en gyser.

Publisert:

I første omgang scorte Ungarn 2 mål innen det var gått 1 minutt og 10 sekunder, men deretter våknet Norge. Ved 13.30 minutts spill var det likt (6 - 6), før Norge 3 min. senere gikk opp i ledelsen, en ledelse som vi beholdt frem til pause. I 2. omgang ble det vanskeligere, og 11 min. før slutt (49,20) gikk Ungarn forbi Norge (20 - 21), men derfra og ut tok Norge kontroll over kampen ved at vi scorte 6 mål. Ungarn klarte kun å få inn ett, og sluttresultatet lød 26 - 22 i Norges favør.

Da det gjenstod ett kvarter igjen av kampen, besluttet landslagssjef Thorir Hergeirsson å bytte keeper. Ut gikk Silje Solberg, og inn kom Katrine Lunde. Akkurat denne beslutningen var en genistrek, ettersom Lunde gjorde en redningsprosent på 60 prosent - noe som gjorde at de ungarske scoringene uteble på slutten. - Hun knekker det ungarske laget som mister selvtillit og til slutt ikke vil skyte på henne. De ser at Katrine er et monster for dem som står i veien. Det er en dobbelt effekt grunnet den respekten de får for Katrine, sier keepertrener Mats Olsson til NRK. Lunde selv stemte i: - Det var godt for meg å komme inn og få noen gode redninger når vi trengte det som mest.

PS. Kari Brattset Dale (Norge) ble kampens mestscorende spiller, med 7 mål. Szandra Szollosi-Zacsik scoret flest mål for Ungarn under kampen, med 5 mål. Fredag spilles semifinalen, der Russlands olympiske komité (ROK) venter.

Les hele saken: Håndballjentene slet seg videre i OL etter kvartfinalethriller – NRK Sport – Sportsnyheter, resultater og sendeplan

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo