Empo TV

Handikappforbundet på Arendalsuka

#Ikke bare partiledere som var med i debatten fikk oppmerksomhet under det politiske arrangementet i Arendal i går. I forkant hadde BPA-debatten på torget samlet hundre mennesker. Valgkampgeneralen i Handikappforbundet, Jørgen Foss sier de ...

Publisert:

Ikke bare partiledere som var med i debatten fikk oppmerksomhet under det politiske arrangementet i Arendal i går. I forkant hadde BPA-debatten på torget samlet hundre mennesker. Valgkampgeneralen i Handikappforbundet, Jørgen Foss sier de prøver å vinne kampen om oppmerksomheten med likestilingspolitikk .

Debatten «Fritt liv» en debatt om brukerstyrt personlig assistanse startet programmet i Arendalsuka. Handikapforbundet hadde fått med seg politikere som hadde mye fint å si om BPA-ordningen. Tove Linea Brandvik fikk applaus og kommentarer da hun delte sine egne erfaringer og problemer under intervjuet med Jørgen Foss.

Handikapforbundet ønsker å skape engasjement blant andre enn seg selv. Budskapet ønsker de å spre ut i befolkningen generelt, sier Jørgen Foss. Han legger til at de vil strømme alt de gjør. Handikappforbundet skal presentere sin analyse av hvor gode partiprogrammene er for likestilling for funksjonshemmede. Resultatene vil stå på NHFs Facebook side.

– Vi ser i samfunnet nå at flere og flere ikke lenger kan lukke øynene for den diskrimineringen funksjonshemmede blir utsatt for til daglig. Politikerne, næringslivet og andre begynner å skjønne at den måten de har behandlet funksjonshemmede på i så mange tiår, er passé. Vi kan ikke lenger holde på sånn, sier Foss.

Onsdag skal politikerne møte handikapforbundet i glassheisen for å få svar på hvordan funksjonshemmede kan få innfridd sine menneskerettigheter. Arrangementet begynner 15.30. Lederen for Handikappforbundets ungdom skal holde en apell som starter debatten. Flere gjester som er invitert skal også fortelle om situasjonen rundt likestilling.

Flere interesseorganisasjoner og aktører i tillegg til Norges Handikapforbund er på plass i Arendal denne uka. Landsforeningen for slagrammede som er organisert i NHF har egen stand og deler ut informasjon i Arendal denne uka.

Saken er fra Handikappnytt

Publisert av Birgitte Falck-Jørgensen