Empo TV

Helsedirektøren håper på 17. mai-tog i 2021

I et intervju med TV 2 deler helsedirektør Bjørn Guldvog noen tanker om julen, og hvordan han tror at neste års 17. mai-feiring vil utarte seg.

Publisert:

- Det blir en litt mer begrenset jul enn det vi vanligvis har. Vi pleier å møtes 23., for da hadde faren min bursdag og han hadde fylt 100 år i år. Så da hadde vi tenkt å ha storfamilien der, rundt 30-40 mennesker, men det kommer vi ikke til å ha i år, sier Guldvog, som legger til at han ikke vet hvilke tiltak som vil gjelde når julen ringes inn.

På julaften skal helsedirektøren feire jul sammen med familien. - I år blir det julaften med kona mi, og barna våre. Så blir det kanskje noen treffpunkter med de vi ser på som våre aller nærmeste. Men vi må tenke og planlegge litt inn mot jul, sier Guldvog, og kommer med en påminnelse til de som ser frem til å feire jul sammen med besteforeldre eller syke: - Jeg er ikke i en situasjon der jeg har eldre foreldre, eller noen veldig syke som jeg må planlegge veldig for. Men det er klart at alle de som har det må planlegge litt ekstra, og tenke at dersom de skal møte bestemor og bestefar kan de ikke de siste fjorten dagene ha gjort akkurat de samme tingene som de ellers ville ha gjort, men være mer forsiktig.

Lørdag sa Guldvog at han tror at det vil være mulig å avvikle énmetersregelen mot slutten av sommeren. Men før sommerferien står 17. mai for tur, og her tror Guldvog at det blir 17. mai-tog- men på en litt annen måte enn tidligere. - Vi er bedre forberedt i år, så vi kan lage bedre regler og rutiner for det. Men nøyaktig slik vi pleier å ha det, med folkehav og mange sammenstillinger, det tror jeg blir vanskelig også i år, dessverre, sa helsedirektøren.

Da Guldvog ble intervjuet av TV2 onsdag 18. november fortalte han at han ser frem mot at pandemien tar slutt. - Jeg regner med at vi tar ut i gatene, klemmer hverandre, og roper: "Nå er vi fri!", sa han den gangen, og det er en drøm Guldvog ikke har gitt opp: - Tenk om vi får en god immunitet gjennom sommeren, og at vi utpå høsten kan feire litt og markere at vi har kommet ut av denne forferdelige situasjonen som vi har slitt med så lenge. Han avslutter med å komme med en påminnelse: - Det er nødvendig å ha tålmodighet i en del måneder til.

Les hele saken: Helsedirektøren: - Jeg tror det blir 17. mai-tog (tv2.no)

Kilde: tv2.no

Publisert av: Anders Teslo