Empo TV

Joe Biden innsatt som USAs nye president

Onsdag ble Joe Biden innsatt som USAs 46. president. Selv om det ble en noe uvanlig seremoni, med fravær av publikum og styrket vakthold, gikk innsettelsen som den skulle.

Publisert:

Kl. 17:47 avla Biden eden hvor han lovet at han skal beskytte USAs grunnlov og trofast utøve presidentembetet, som tidligere presidenter har gjort før ham. Etterpå var det tid for innsettelsestalen, der Biden lovet å bli en samlende president for USA. - Dette er Amerikas dag, sa Biden, og fastslo: - Vi har lært at demokratiet er verdifullt og at demokratiet er skjørt. I denne timen, mine venner, er demokratiet vinneren.

Videre oppfordret Biden amerikanerne til å legge hverandres forskjeller til side og samarbeide. - Vi har kommet langt, men vi har mye å reparere. Hele min sjel er å føre amerikanerne sammen og å forene denne nasjonen. Jeg ber alle amerikanere om å bli med meg på dette. Videre sa han: - De siste månedene har lært oss en smertefull lekse. Det er sannhet og det er løgner, løgner som blir sagt for å få profitt og makt. Jeg skal være president for alle amerikanere. Jeg lover at jeg skal kjempe like hardt for dem som ikke stemte for meg, som for dem som gjorde det.

I talen mintes Biden de over 400 000 amerikanerne som hadde mistet livet som følge av koronapandemien. - La oss be en stille bønn for alle som har mistet livet sitt for dette landet, sa Biden, og publikummet bak ham reiste seg i andektighet. Biden avsluttet talen kl. 18:14 med ordene "Gud velgigne Amerika", og overlot scenen til countrystjernen Garth Brooks, som fremførte "Amazing Grace". Før dette hadde Lady Gaga sunget nasjonalsangen "The Star-Spangled Banner", mens Jennifer Lopez sang "This Land is Your Land". Men av de som opptrådte på Joe Bidens innsettelsesseremoni var det én person som stjal showet: den 22-årige poeten Amanda Gorman.

Les hele saken: Nå er Joe Biden USAs president – VG

Kilde: vg.no

Publisert av: Anders Teslo