Empo TV

Klart for "Senkvelds juledugnad"

Lørdag 19. desember er det klart for det direktesendte gallashowet "Senkvelds juledugnad". Sendingen, som blir ledet av Stian Blipp og Helene Olavsen, er et samarbeid mellom TV2 og Røde Kors, og inntektene fra sendingen går til Røde Kors sitt arbeid for barn som vokser opp i krig og konflikt.

Publisert:

- Jeg tror det blir en veldig, veldig fin avslutning på året. Og så krysser vi fingrene for at veldig mange vil bli faddere, sier Blipp. Han og Helene har gjennom høsten loset seerne gjennom fredagskvelden, og "Senkveld"-showet kommer også til å sette sitt preg på gallaen. - Vi tar det inn i "Senkveld"-vibben. Det er utrolig stas å få bruke vår plattform til å gi direkte hjelp, men vi prøver å legge en ny form på det. Slik at det ikke bare blir trist å leit og vondt, men at vi integrerer det inn i vår verden, sier Olafsen.

I enhver gallasending må man ha musikk, og i " Senkvelds juledugnad" får du både se og høre Astrid S, Maria Mena, Emma Steinbakken, Emilie Nicholas og Bendik Brænne, ISÁK og folkrockbandet Staut, hvorav sistnevnte skal fremføre "Se stjerna skin" - en norsk versjon av Coldplay-låta "Christmas Lights". Gjestelista inkluderer representanter fra Røde Kors, samt Sondre Lerche, Lasse Matberg, Glenn Jensen, Nils-Ingar Aadne, Hanne Krogh, Erik Thorstvedt og Knut Marius Djupvik.

Med tanke på at vi fremdeles har koronaviruset hengende over oss blir det en litt annerledes jul i år. Også for programlederne, som må legge en "plan B" for julen. - Planen nå er å stikke til Bergen å feire med min familie der, men vi er også forberedt og mentalt innstilt på at det kan bli en jul med meg, Jamina og Noelle, Alt annet er en kjempebonus, sier Stian. For Helene blir det spesielt, ettersom sønnen hennes, Louie, får oppleve julen for aller første gang. - I år er det jul hjemme på Oppegård og første jul for Louie hjemme hos farmor og bestefar, sier Olafsen, og oppmuntrer de juletradisjonene som man kan klare å gjennomføre med koronaen til stede.

Som en konsekvens av koronapandemien vil "Senkvelds juledugnad" gå uten publikum i studio, og programredaktør Kathrine Haldorsen sier at man tar pandemien på den største alvor. - I "Senkvelds juledugnad" er vi, som i andre produksjoner, opptatt av godt smittevern og å følge regjeringens anbefalinger. Dette vises eksempelvis i sendingen ved at medvirkende som skal sitte i studio i mer enn 15 minutter sitter med 2 meters mellomrom, vi unngår håndholdte mikrofoner ved intervjuer, alle som jobber i studio bruker munnbind, og det vil ikke være publikum til stede, sier Haldorsen.

"Senkvelds juledugnad" sendes på TV2 og TV2 Sumo fra kl. 20:30 lørdag 19. desember.

Les hele saken: Helene og Stian leder årets juledugnad på TV 2

Kilde: tv2.no

Publisert av: Anders Teslo