Empo TV

Klart for Spellemannprisen 2020

Fredag 16. april er det klart for den 49. utgaven av Norges svar på Grammy Awards - Spellemannprisen. Prisutdelingen blir ledet av Sandeep Singh og Silje Nordnes, og med tanke på at koronaviruset fremdeles er en del av virkeligheten, blir den gjennomført uten publikum eller nominerte til stede. Men det betyr ikke at moroa - og spenningen - uteblir.

Publisert:

- Ikke et eneste år, siden Spellemannprisen først ble lansert, har prisutdelingen vært så viktig som i år. Norsk musikkliv har ofret mye dette året, så jeg gleder meg til å få være med og gi dem en ekstra klapp på skulderen, sier Singh, som skal lede utdelingen for første gang. - Jeg tror aldri jeg har møtt en jobb med så mye ærefrykt som denne. Samtidig gleder jeg meg masse og setter pris på å ha med meg Silje, som både er rutinert og veldig hyggelig å jobbe sammen med, fortsetter han. Og Nordnes ser også frem mot utdelingen. - Musikk er alltid viktig, men ekstra mye nå når mange har det vanskelig. Artistene og bransjen har også hatt det tøft, men det lages likevel så vanvittig mye bra. Det skal vi feire med vidunderlige artistopptredener og prisutdeling, sier hun.

Spellemannprisen 2020 blir sendt på NRK 1, og være delt i 3. Første del sendes kl. 19:55 (etter Norge Rundt), del 2 sendes kl. 22:45 (etter Lindmo), og del 3 sendes kl. 23:15 (etter Kveldsnytt). Det skal deles ut priser i 23 kategorier, og blant årets nominerte finner vi country-artist Malin Pettersen, fiolinist Eldbjørg Hemsing, popartist Emilie Nicolas og hele Norges Andreas "TIX" Haukeland - hvorav sistnevnte er nominert i kategorien "Årets låt" med 2 sanger: "Karantene" og "Kaller på deg".

Les hele saken: Disse skal lede Spellemann – NRK Presse – Pressemeldinger, - bilder og kontaktinformasjon

Kilde: nrk.no, spellemann.no, NRK TV

Publisert av: Anders Teslo