Empo TV

Kortnytt onsdag 9. september 2020

Under følger det noen nyheter fra den siste tiden.

Publisert:

9 måneder siden Ari Behns bortgang

Om kvelden 25. desember i fjor kom nyheten om at forfatteren Ari Behn hadde tatt sitt eget liv. Med dette mistet Norge en kjent og kjær forfatter, og Marianne Behn mistet en sønn. I et intervju med TV 2-programmet "God kveld Norge", som sendes førstkommende fredag, snakker Behn om tiden etter Aris bortgang. - Jeg tenker på ham nesten hele tiden hver eneste dag, selvfølgelig. Når sjokket slapp taket kom mye mer av den naturlige sorgen fram, sier hun til TV2.

- Meningen var jo at han skulle komme hjem med sammen med Olav (Aris far, journ. am.). Også ønsket han å hvile seg, også ble det som det ble. Han gikk for seg selv, og så skjedde det forferdelige. Vi var sjokkskadet alle sammen, forteller Behn. Hun forteller også at Ari var plaget av sykdom før selvmordet. - Utmattelsen endte opp med en type ME. Så han var faktisk på sykehus. Han følte seg gåen og utmattet. Det kombinert med sorg og smerte og lidelse, det var vel der det som til slutt ikke trodde han klarte mer belastninger. På spørsmål om hva hun mener med sorg og smerte svarer Behn: - Det var selvfølgelig etter skilsmissen, å ikke lenger ha familien så nært. Han var mye med barna sine, så klart, de delte jo på det. Men jeg tror hele den situasjonen skapte mye smerte.

Du kan se intervjuet med Marianne Behn på TV2.no, og i "God kveld Norge", som sendes kl. 23.25 fredag kveld.

Kilde: TV2

Hva går på TV i helgen?

Førstkommende fredag starter talkshowet "Lindmo" (21.35) opp igjen , og det samme gjør "God kveld Norge" (23.25). "Nytt på nytt" har besøk av komiker Herman Flesvig og lederen for Norges Banks representantskap, Julie Brodtkorp, mens "Lars Monsen går på tur sammen med Stian "Staysman" Thorbjørnsen i "Med Monsen på villspor". (20:05) På lørdag er det klart for 3. runde i "Stjernekamp" (19:50), der country-sjangeren står på menyen, mens det på søndag er klart for 2. episode av "Karsten og Leif", som handler om friidrettsstjernen Karsten Warholm og treneren hans, Leif Olav Alnes. Mens alle de nevnte programmene går på NRK 1, stiller TV2 opp med 2. runde av "Skal vi Danse" kl. 19.30 på lørdagskvelden, og samme kveld sender TV Norge fotballkampen mellom Stabæk og Haugesund fra kl. 20:25, med oppvarming fra kl. 20.00.

For mer informasjon over helgens TV-tilbud: https://www.tv2.no/tvguide/

Programleder Harald Are Lund er død

Den mangeårige NRK-programlederen og plateprodusenten Harald Are Lund er død, 74 år gammel. Hans karriere begynte som programleder for NRK-programmet "Platespillern" i 1968, og han ledet også programmet "Harald Are Lund" på NRK P13 i mange år. Som plateprodusent jobbet han med bla. Junipher Greene, deLillos, Seigmen og BigBang, og i 2017 fikk han tildelt Rockheims ærespris under "Rockheim Hall of Fame"-seremonien.

Les hele saken: https://www.tv2.no/nyheter/11635883/

Kilde: TV2

Publisert av: Anders Teslo