Empo TV

Kortnytt tirsdag 13. oktober 2020

Under følger en oppsummering av noen nyheter som har kommet i den siste tiden.

Publisert:

Lover gratis koronavaksine

Tirsdag fortalte helseminister Bent Høie (Høyre) Stortinget om hvordan regjeringen frem til nå har håndtert koronapandemien. Her lovet han at det skal bli gratis å vaksinere seg når vaksinen kommer til Norge, og Høie håper at vaksineringen tar til tidlig i 2021. - Vi håper å kunne tilby vaksinen allerede tidlig i 2021, men tidspunktet for oppstart vil være avhengig av når legemiddelmyndighetene har gitt sin godkjenning, sa Høie. Han sa også at han stiller seg positiv til EUs fargekart for reiserestriksjoner. Her må det nevnes at koronakartet i Norge skiller mellom røde og gule land.

Les hele saken:

NRK: Høie lover gratis koronavaksine

Olaug Nilssen med ny bok

Olaug Nilssen, som fra før av er kjent som forfatteren bak boken "Tung tids tale", er nå ute med romanen "Yt etter evne, få etter behov". I boken møter vi den autistiske gutten Benjamin, som er "midtpunktet" i en familie som består av søstrene Rakel og Lea, samt moren deres, Gudrun. Sistnevnte har er opptatt med å være tilstede for Linda og hennes familie.

Rakel og Lea strever med sitt. Der den ene har aleneomsorg for Benjamin, har den andre gitt opp foreldreansvaret, og ligger i senga og lurer på om hun har ME. Så skjer det en dag at Benjamin skal leveres til avlastning, men det er ett problem: Rakel er ikke der for å ta imot ham...

Les mer:

Samlaget.no: Yt etter evne, få etter behov: roman

Publisert av: Anders Teslo