Empo TV

Kortnytt tirsdag 25. august 2020

FHI anbefaler at to nye land blir røde

Publisert:

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler at det må innføres innreisekarantene for Tyskland og Liechtenstein, samt de svenske regionene Kalmar og Västerbotten. Dette skriver instituttet i en pressemelding tirsdag formiddag, og kl. 14. vil det bli avholdt en pressekonferanse hvor regjeringen deltar. I pressemeldingen heter det bla. at "I Liechtenstein har det vært en betydelig smitteøkning de siste ukene, og landet ligger nå på 31,3. I Tyskland har det vært stigende insidens gjennom flere uker som omfatter økning i flere regioner. Per 23. august var denne passert 20 tilfeller per 100 000 innbyggere, og det er ventet at den vil stige de nærmeste dagene."

Det er regjeringen som fatter beslutningene om hvilke land som skal omfattes av innreisekarantene (som er på 10 dager), men beslutningene gjøres på bakgrunn av FHIs vurderinger. Eventuelle endringer vil tre i kraft fra natt til lørdag.

Les hele saken: https://www.nrk.no/norge/fhi-anbefaler-at-tyskland-og-liechtenstein-blir-rode-1.15134717

Kilde: nrk.no

Hennika vant MGP jr. 2020

Lørdag kveld vant Hennika Eggum Huuse den 19. finalen i Melodi Grand Prix jr. med sangen "Kan ikke la deg gå". Som i fjor var det TV-seerne som kåret vinneren ved hjelp av NRK Supers Svar-o-meter-app, og da stemmene var talt opp etter første runde, var årets 8 finalister blitt til tre: Blixmusic feat. Maiken, Emu & Abu og Hennika gikk videre til superfinalen. Her fikk de fremføre sangene deres en gang til, før seerne bestemte hvem som skulle vinne. - Dette har jeg drømt om lenge, og jeg er veldig glad for at jeg kom med, sa Hennika etter sendingen. Sangen hennes handler om å ikke få kontakt med noen som du kunne hatt lyst til å snakke med.

Les hele saken: https://www.nrk.no/kultur/arets-vinner-av-mgpjr-er-hennika-eggum-huuse-1.15132059

Kilde: nrk.no

Henny Moan blir kommandør av St. Olavs Orden

Mandag ble det klart at skuespilleren Henny Moan er blitt utnevnt til kommandør av den kongelige St. Olavs Orden. Dekorasjonen deles ut i Oslo førstkommende fredag, og i begrunnelsen heter det at Moan får ordenen "for sin fremragende innsats for norsk kunst- og kulturliv." Henny Moan har vært med i mange filmer og TV-serier, deriblant "De dødes tjern" (langfilm, 1958), Ni liv (langfilm, 1957) og "Blindpassasjer" (TV-serie, 1978).

Les hele saken: https://www.nrk.no/kultur/

Kilde: NRK.no

Publisert av: Anders Teslo